Voda, nesoucí přízvisko diamantová, je dle mnohých přírodních léčitelů, a jiných lidí s podobným zaměřením, pramenitou vodou, v níž se nacházejí zrychlené vibrační frekvence. Tomu, kdo jí používá, reaguje na jeho myšlenky a zpřístupňuje mu cestu k vyššímu vědomí. Samozřejmě se najde i mnoho kritiků z řad těch, kteří o této diamantové vodě slyšeli a mnohé informace o této vodě považují za nepravdivé, či dokonce za blud.

Číst dál: Diamantová voda

Banány mají původ v Asii, avšak dnes mezi největší exportery patří státy Ekvádor, Kostarika, Kolumbie a Filipíny. Dnešní využítí je zejména jako pochutina nebo jako bohatý zdroj energie, jeden banán vám totiž vydá energii na 45 minut cvičení. Účinků, které banány mají, je však mnohem více. Jeden banán váží zhruba 150g, z čehož asi 20% tvoří slupka. Banány obsahují mnoho důležitých živin a minerálů:

Číst dál: Banány, bojovník proti vysokému tlaku a kouření

Výzkum naznačil, že vegetariánská strava může vést k delší průměrné délce života, ale znamená to, že my všichni bychom měli být vegetariáni, nebo existuje v naší stravě také místo pro maso?

Číst dál: Zvyšuje vegetariánská strava délku života?

Geneticky modifikované potraviny se rychle stávají běžným jevem v regálech supermarketů, s odhadem že 60 až 70% zpracovaných potravin v USA, obsahují geneticky modifikované přísady, a je pravděpodobné, že více a více zevšední jako technologický pokrok a tradiční metody růstu a jejich výroba nedokáže uspokojit rostoucí poptávku.

Číst dál: Jsou geneticky modifikované potraviny nezdravé?

Stejně tak jako u mnohých alternativních léčebných metod, ani u akupunktury se moderní vědě doposud nepodařilo plně vysvětlit její princip. Jedno je ale jisté a podstatné – že funguje. Akupunktura má opravdu nevídané účinky v oblasti funkčních poruch organismu, onemocnění psychosomatického charakteru, bolestivých stavů, ale také v oblasti tzv. civilizačních onemocnění jako jsou alergie nebo poruchy imunity.

Číst dál: Akupunktura

Ájurveda je považována za nejvíce využívanou metodu tradiční čínské medicíny. Význam slova je odvozen ze sanskrtu - starověkého tradičního písma. Základem slova je „ayus“ neboli život. Jako u ostatní východních alternativních systémů, i tento je opředen starověkými legendami. Jedna z nejrozšířenějších legend přisuzuje vznik Ájurvédy bohu Brahmovi. Brahma je autorem mnoha filosofických spisů tvořících starověké Védy. Výzkumy ale potvrzují teorii, že Ájruvéda vznikala dlouhá staletí a čerpala z velkého množství často i nepříbuzných oblastí.

Číst dál: Ájurveda

Vitamíny jsou nezbytné pro správný průběh řady pochodů v organismu. Organismus si však není schopen vytvořit vitamíny sám, proto je nezbytné je přijímat v jídle. Nedostatky vitamínů mohou způsobovat různé zdravotní potíže a nemoci i zhoršení kondice. Pokud se však živíme správně, jíme stále všechny skupiny potravin, tedy hrubozrnné, tmavé pečivo, ovesné vločky, mléčné výrobky, vejce, zeleninu a ovoce, nemusíme se nedostatku vitamínů bát.

Číst dál: Vitamíny, cihličky života

Pojem alternativní medicína se dnes a denně skloňuje snad ve všech pádech a možná více než kdy jindy nutí stále více lidí přemýšlet o jejím významu, přínosu či smyslu. Někteří v ní najdou zalíbení, jiní ji zavrhují. Názory lidí na alternativní medicínu se v mnohém liší stejně tak jako její vymezení. Mnoho těchto debat je založena na subjektivní zkušenosti. Jsou známy případy, kdy konvenční medicína zcela selhala a k nápravě došlo pouze díky metodám alternativní medicíny, stejně tak jako v případech, kdy tomu bylo přesně naopak.

Číst dál: Alternativní medicína

Všichni považujeme jogurt za zdravé jídlo, ale to můžeme být překvapeni tím, jak mnoho zdravotních výhod tato výživná potravina může poskytnout. Zde je deset důvodů, proč by měl jogurt být součástí zdravé výživy.

Číst dál: 10 důvodů proč jíst jogurt pro lepší zdraví

Existuje mnoho nejasností kolem přínosů nebo škodlivých účinků na lidské zdraví, které sója může mít. Byly provedeny četné studie, vyšetřující účinky sóji na různé aspekty zdraví a lidské tělo, ale mnohé z těchto studií přinesly rozporné výsledky nebo byly založeny na asijské populaci, kde se konzumace sóji liší od západního světa. V nedávné době byl přínos sóji zpochybňován a v médiích byly diskutovány případné bezpečnostní problémy, což zanechalo i další nejasnosti týkající se toho, zda bychom měli sóju konzumovat, kolik bychom jí měli konzumovat, a je-li pro naše zdraví skutečně prospěšná.

Číst dál: Sója

Často se dozvídáme, že jisté jídlo je pro nás dobré vzhledem k tomu, že obsahuje antioxidanty. Tyto přirozeně se vyskytující sloučeniny nám mají nabídnout preventivní účinky na nemoci. Co přesně jsou a jak je můžeme získat z naší stravy?

Číst dál: Antioxidanty