krabičková dieta

Pokud se bavíme o krabičkové stravě, tak se nebavíme přímo o procesu diety. Krabičková strava dostala svůj název podle „porcování“ přirozeného počtu jídel denně v přiměřených porcích a především dodržování základního pravidla stravovací životosprávy – pravidelného příjmu potravin v průběhu dne. Pokud bychom chtěli vysvětlit hlavní účel diety, tak budeme mluvit především o naprosté kontrole nad denním obsahem potravin a kontrole pravidelnosti stravy.

Pro koho je krabičková dieta určená?

Obecně dle našich zkušeností krabičkovou dietu využívají především mladí muži, kteří jsou líní a nestíhají si jídlo připravit a díky práci nejsou schopni si ani na jídlo během pracovního dne dojít. Mnohdy se spokojí s fast foodem. Kvalita složení potravin v krabičkové dietě je však na úplně jiné úrovni než hamburger s hranolkama. Zmíněnou kontrolu nad obsahem a složením potravin uvítají také především sportovci, lidé, které aplikují pomocí krabičkové diety jinou z možností hubnutí (dukanova, proteinová…). Nebo lidé, kteří jí používají v rámci léčby chorob.

V čem je výhodná?

Zásadní je pravidelnost stravy. Lidský organismus funguje tak, že získává návyky. Pokud tedy člověk každé ráno vstává pravidelně a pravidelně po spánku jí, tělo se naučí, že v toto období dostane svojí porci stravy. Tyto živiny organismus otočí okamžitě v energii a výživu látkami. Pokud tomu však takto není, tak organismus neví, kdy má očekávat další přísun stravy. Proto se snaží přednostně připravit na stav nouze a ve velkém ukládá přijatou stravu do tukových zásob. Výsledkem je poté nekontrolované hubnutí.

Krabičkovou dietu si každý člověk může vyzkoušet připravit sám, nebo se také může spolehnout na služby mnohých společností, které připravují krabičkovou dietu na míru podle individuelních požadavků klienta.

Další z mnoha výhod je časová nenáročnost. Službu využijí hlavně ti z nás lenivějších. Krabičkovou dietu si jen objednáte a poté vám bude pravidelně doručován váš denní jídelníček.

K hubnutí mnohdy postačí pouze více denních menších porcí a nemusí být ani nijak "super zdravé", ale měly by mít vyvážený obsah curků, tuků a bílkovi, především pak obsahovat ovoce a zeleninu, tělo pak nemá potřebu vytvářet si zásoby.

Další typy a triky na hubnutí nalezenete v sekci Hubnutí a diety

Autor: Magazín o zdraví, nemocech, hubnutí, dietě, bylinkách a diskuzní forum

Čaje