× Diskuze o nemocech

Chřipka

Více
#1 od SimonSt
Odpověděl SimonSt pro téma Chřipka
Podle mě je při chřipce důležité mít hlavně dobrou imunitu aby ta nemoc proběhla co nejlíp.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
- #2 od alenkanott
Odpověděl alenkanott pro téma Chřipka
Dobrý den. Úplně nevím jestli souhlasím s očkováním jako prevencí chřipky. za prvé je preci normální jednou za čas chřipku dostat..no tak je potreba vylezet...
a za druhé jsou i jiné cesty prevence..třeba přírodní
bylinné..chápu ze ne kazdy na to ma cas, ale je spousta doplnku, extraktu atd. které zabíraji.
Já osobně užívám tento www.zdravi-nemoc.cz/chripka a jsem spokojena.
Plus v článku jsou i nejake dalsi tipy jak se dá lečit.
Poslední změna: uživatelem admin.

Více
#3 od Májka
Odpověděl Májka pro téma Chřipka
V prvé řadě bych ráda podotkla, že je opravdu potřeba alespoň v první fázi chřipky, zůstat doma v posteli a snažit se vypotit. Takže ta postel je prostě fér! Ale chápu, že pro někoho je to téměř nemožné. Nemoc člověka v naší společnosti zkrátka ohrožuje úplně ve všem (zdraví, menší finanční ohodnocení, v horším případě ztráta zaměstnání apod. ...). Zároveň je důležité si uvědomit, že každý má nárok na nemocenskou a pokud člověk není nějak chronicky nemocný, měl by pracovní neschopnosti využít. Ohledně očkování bych byla velmi obezřetná, protože i jak se píše v textu, nemusí vždy fungovat a nezapomínejme, že každé očkování je oslabení pro naše tělo. Samozřejmě u starých lidí a lidí s nějakým závažným zdravot. problémem je tomu jinak. Co se týče léčby, jak už jsem psala v častém nachlazení, hodně zázvoru, citrónu, medu, vitamínů a z mé zkušenosti výborně funguje také wobenyzm.

Více
#4 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Chřipka
Je celkem známo, že když člověk onemocní chřipkou, měl by zalézt do postele. Jenže jak to udělat? Praxe je taková, že za dnešní stávající zdravotní politiky člověk, který se hodí marod a nechodí do práce, přijde o spoustu peněz. A to se samozřejmě nikomu nelíbí. Takže raději překoná bolest a únavu a doplazí se do zaměstnání, kde nakazí zbytek ostatních. Ba co víc - někteří zaměstnavatelé dokonce zakazují svým zaměstnancům aby byli nemocní pod hrozbou vyhození ze zaměstnání. Takže my sice víme, co v případě chřipky dělat, leč použít se to moc nedá. Jak z toho ven?

Více
#5 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Chřipka

Na chřipku lze vyzrát i vlastními silami. Je ovšem zapotřebí striktně dodržovat několik důležitých zásad. Jednou z nejdůležitějších je klid a odpočinek v poloze vleže v posteli.

Docela by mně zajímalo, jestli je stejně účinný klid a odpočinek v poloze VSEDĚ. Vždyť je to jedno, jestli člověk sedí nebo leží, nebo ne? Je to zvláštní, ale možná že i takový drobný rozdíl (sed vs. leh) hraje v léčbě chřipky klíčovou roli.

• admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Administrator
  • Administrator
Více
#6 od admin
Chřipka vytvořil uživatel admin

S příchodem prvního podzimního ochlazení a poté v zimních měsících se každoročně zaplní ordinace praktických lékařů pacienty s příznaky chřipky. Média pak pravidelně informují o vypuknutí chřipkové epidemie. Chřipka se stala téměř civilizační chorobou, která za život postihne snad každého jedince. Dle záznamů ze Státního zdravotního ústavu bylo např. v chřipkové sezóně 2004/2005 nakaženo onemocněním chřipky 1 552 000 osob.

Číst více ...

Čaje