× Diskuze a fórum o zdravém životním stylu

Pohanka - Je opravdu tak dokonalá?

Více
#1 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Pohanka - Je opravdu tak dokonalá?
Myslím že "boom" pohanky už pominul. Spousta potravin obsahuje zdraví prospěšné látky, ale už jen málokde se píše, v jakém množství. Určitě neuškodí připravit ji někdy místo rýže. Mně tedy moc nechutná, takže ji nepřipravuji :) (asi ji neumím připravit :-D) Nevím co všechno je "dokonalá potravina", ale určité potraviny jsou označované jako "superpotraviny", ale pohanka mezi ně myslím nepatří (toto téma se zde tuším už taky řešilo)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Beata1
Odpověděl Beata1 pro téma Pohanka - Je opravdu tak dokonalá?
Minimálně jí využíjí lidé s intolerancí lepku, tedy celiakií...takových bylinek je spousta, jen je neznáme a proto nejíme, a neumíme je ani dobře připravit tak, abychom je byli schopni konzumovat ve velkém...admine, chtělo by na toto téma článek :whistle:

www.lifestar.cz - Ostropestřec mariánský nás baví :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#3 od Patník
Pohanka - Je opravdu tak dokonalá? vytvořil uživatel Patník
Na spoustě internetových stránkách jsem se dočetl, že pohanka je tzv. "dokonalá potravina", která je zároveň léčivá. Posiluje obranyschopnost, prevence před kardiovaskulárními onemocněními, udržuje zdravé a pružné cévy a posiluje svalstvo a vazivo. Je tohle všechno pravda? Není trošku nadceňovaná tahle potravina? Jaké s ní máte zkušenosti a používáte ji?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Čaje