× Diskuze o nemocech

Jak se projevuje salmonela?

Více
#1 od admin
Odpověděl admin pro téma Jak se projevuje salmonela?
Takto se projevuje ledacos, důležitá je kultivace výtěru ze stolice, jinak léčba je symptomatologická, rehydratace a dieta, černé uhlí nebo Smecta (látky vychytávající toxiny). V žádném případě Imodium, které staví průjem a už vůbec ne antibiotika. Po odeznění akutní fáze, kdy doplňujeme hlavně tekutiny jako jsou minerálky a čaje,nikoliv však bylinné, moou obsahovat byliny, které podráždění střev ještě zhorší, je možno začít pozvolna podávat suché pečivo, rýži, bramborovou kaši (bez mléka).
Mezi zakázané potraviny patří Tučné potraviny a pokrmy (krémy, šlehačka); pikantní sýry, uzeniny a masa (husa, kachna, zvěřina); tučné a uzené ryby, sardinky, kaviár, očka; zelenina, luštěniny, ovoce; koření, masox, maggi, sojová omáčka; alkohol a káva; kynutá těsta, listové a linecké těsto.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Yello
  • Avatar uživatele Yello Autor tématu
  • Offline
  • Pokročilý
  • Pokročilý
Více
#2 od Yello
Jak se projevuje salmonela? vytvořil uživatel Yello
Zde zasílám příznaky salmonely:

"Inkubační doba (tedy doba od vniknutí bakterie do těla po první příznaky onemocnění) je maximálně 48 hodin. Obvykle však kolem 8.

Nemoc se projevuje četnými vodnatými průjmy, bolestmi až křečemi břicha, nauzeou (pocit na zvracení), zvracením, horečkou..

V průjmové stolici se může objevovat krev, hnis, hlen.."

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Čaje