× Diskuze a fórum o hubnutí a dietách

Bílé pečivo

Více
- #1 od mss
Odpověděl mss pro téma Bílé pčivo
Vše je o způsobu života. Já jsem třeba zastáncem toho, že žijeme jen jednou, a tak si to máme pořádně užít. Ale přesto... bílé pečivo jsem z mého jídelníčku téměř vynechala. Bílé rohlíky už vůbec nejím, opravdu velmi výjimečně, když už není jiné volby, a to se stane třeba jednou za několik měsíců. Jen pozor na to oddělit "tmavé" a "zdravé" pečivo. Mnoho tmavého pečiva je jen barveno. Proto raději vybírat pečivo cereální, grahamové apod.
Poslední změna: uživatelem mss.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Lejlinka
Odpověděl Lejlinka pro téma Bílé pčivo
Taky jsem slyšela, že bílé pečivo by se nemělo a nejen při dietě. Ale já když vidím a hlavně cítím ten čerstvý, křupavý rohlíček, tak prostě nemůžu odolat :D Výhodou je, že pečivo chodím nakupovat jen zřídka, většinou ho manžel koupí, když jede z práce. Tak mu nadiktuju jen celozrnné a nechám si na rohlík zajít chuť :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#3 od Lalinka
Odpověděl Lalinka pro téma Bílé pčivo
tmavé pečivo je zdravé, ale ne každé. většina je dělaná normálně z bílé mouky, obarvuje se karamelem a dalšíma chuťovkama, ale slečinky ho zobou, protože je to tak fitness ;) skvělý marketingový tah.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#4 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Bílé pčivo

Třeba je to záležitost chuti. Celozrnná mouka není zřejmě tak chutná jako bílá. Takže když se bílá obarví na hnědo, vypadá to zdravě a dokonce to i dobře chutná! To jsem ale vážně nevěděla s tím obarvováním, to mě normálně dostalo.


Ano, obarvuje se to třeba karamelem, a pak to má stejné nedostatky jako bílé pečivo, že? Musíš číst složení, aby sis byla jistá, že je to vyrobeno z celozrnné mouky a obsahuje to většinou i semínka a zrníčka.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#5 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Bílé pčivo
Třeba je to záležitost chuti. Celozrnná mouka není zřejmě tak chutná jako bílá. Takže když se bílá obarví na hnědo, vypadá to zdravě a dokonce to i dobře chutná! To jsem ale vážně nevěděla s tím obarvováním, to mě normálně dostalo.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#6 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Bílé pčivo
No, nevím, proč, protože by to pro ně mělo být jednodušší dát tam celá zrna a ne jenom jejich části, ze kterých se možná lépe mísí těsto a lépe se zpracovává, ale zase mají starosti s tím, aby dostali ze zrna ostatní části, otruby a jiné, ne?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#7 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Bílé pčivo
A opravdu celozrnné pečivo se dá sehnat asi dost těžko, protože i v obchodě se zdravou výživou, když chci celozrnný rohlík, tak mi paní poví, že není celozrnný ale vícezrnný. Když už ani tam ho nemají, tak to je docela síla.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#8 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Bílé pčivo
Když si jdu koupit rohlík normálně do obchodu, tak na něm nic napsané není :) Možná tak na trvanlivém, zabaleném pečivu, na tom možná nějaké informace jsou, ale to já si nekupuji.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#9 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Bílé pčivo


To vím, že celozrnné pečivo je zdravější, ale taky vím, že tmavé pečivo není zdravější, protože může být na rozdíl od toho bílého jenom přibarvované něčím, doufám zdravým, takže to skoro žádný rozdíl nedělá.

To je tedy děs s tím přibarvováním, to jsem si nějak nikdy neuvědomila.. to snad už vážně není pravda jaký jsme to národ podvodníků a ubožáků. Že rohlík obarví na hnědo jen aby vypadal celozrnně? A jak to má pak člověk poznat?


No to tam máš napsané, že je to tmavé pečivo, které je obarveno melasou a já nevím čím, tím, co je tmavé. ale pozor, je to jenom skryté bílé pečivo. celozrnné pečivo už je něco zhola jiného, a musí to u něj být uvedeno, že je celozrnné.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#10 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Bílé pčivo


To vím, že celozrnné pečivo je zdravější, ale taky vím, že tmavé pečivo není zdravější, protože může být na rozdíl od toho bílého jenom přibarvované něčím, doufám zdravým, takže to skoro žádný rozdíl nedělá.

To je tedy děs s tím přibarvováním, to jsem si nějak nikdy neuvědomila.. to snad už vážně není pravda jaký jsme to národ podvodníků a ubožáků. Že rohlík obarví na hnědo jen aby vypadal celozrnně? A jak to má pak člověk poznat?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#11 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Bílé pčivo

Ne, opravdu bílé pečivo také zahleňuje, myslela jsem, že se to říká jenom o mléku. Takže bych při rýmě neměla jíst ani bílé pečivo? A taky jsem myslela, že ve střevech zahnívá jenom maso, a ono teda i to blé pečivo?

Podle informací, co se ke mě tak nějak za ta léta dostaly, zahleňuje mléko, bílá mouka a bílý cukr. Já při rýmě, nebo když jsem nemocná, nejím ani jedno. A ve střevech podle mě zahnívá vše co tam zůstává dlouho.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#12 od marjenka
Odpověděl marjenka pro téma Bílé pčivo

Zdravější je celozrnné pečivo, což neznamená, že obsahuje celá zrna, jak si někdo může myslet, ale rozemletá celá zrna. Jak se to ovšem dělá v pekárnách bych taky chtěla vidět, teorie výroby celozrnného pečiva je celkem jasná, ale "celozrnným" rohlíkům ze supermarketu, ještě nedej bože "z rozmrazeného polotovaru" tedy moc nedůvěřuji. To je to nejhorší, jídlo se strašně šidí a celková situace u nás je v tomto směru velmi špatná.


To vím, že celozrnné pečivo je zdravější, ale taky vím, že tmavé pečivo není zdravější, protože může být na rozdíl od toho bílého jenom přibarvované něčím, doufám zdravým, takže to skoro žádný rozdíl nedělá.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#13 od marjenka
Odpověděl marjenka pro téma Bílé pčivo

Bílé pečivo je nezdravé, protože bílá mouka neobsahuje vlákninu a také zahleňuje, Pokus jíme bílé pečivo, díky nedostatku vlákniny nedochází ke správnému pohybu ve střevech, jídlo se tam hromadí, zahnívá a způsobuje třeba zácpu, což je asi to menší zlo, horší jsou dlouhodobější následky.


Ne, opravdu bílé pečivo také zahleňuje, myslela jsem, že se to říká jenom o mléku. Takže bych při rýmě neměla jíst ani bílé pečivo? A taky jsem myslela, že ve střevech zahnívá jenom maso, a ono teda i to blé pečivo?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#14 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Bílé pčivo
Zdravější je celozrnné pečivo, což neznamená, že obsahuje celá zrna, jak si někdo může myslet, ale rozemletá celá zrna. Jak se to ovšem dělá v pekárnách bych taky chtěla vidět, teorie výroby celozrnného pečiva je celkem jasná, ale "celozrnným" rohlíkům ze supermarketu, ještě nedej bože "z rozmrazeného polotovaru" tedy moc nedůvěřuji. To je to nejhorší, jídlo se strašně šidí a celková situace u nás je v tomto směru velmi špatná.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#15 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Bílé pčivo
Bílé pečivo je nezdravé, protože bílá mouka neobsahuje vlákninu a také zahleňuje, Pokus jíme bílé pečivo, díky nedostatku vlákniny nedochází ke správnému pohybu ve střevech, jídlo se tam hromadí, zahnívá a způsobuje třeba zácpu, což je asi to menší zlo, horší jsou dlouhodobější následky.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#16 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Bílé pčivo
Pozor, je rozdíl mezi bílým a celozrnným pečivem - přibarvovat se může bílé pečivo různé -karamelem, žitem atd. Jediný efekt je, že je daleko dražší. Nemusí do něj ale být přidaná semínka, jako je to do celozrného pečiva. Takže ten tmavý, u kterého není napsané celozrnný nemusí být o nic zdravější, než je bílý chleba.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#17 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Bílé pčivo
Je to kvůli složení pečiva. Lepek vytvří na tenkém střevě vrstvu, díky níž se nevstřebá tolik jiných důležitch živin. Ve šlechtěných plodinách je vyšší, enž v minulosti v nešlechtěných. Vyloženě špatné je sladké pečivo - a to spojením bílé mouky, cukru a tuku, protože díky tomu kolísá hlasina krevního cukru.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#18 od Alena
Odpověděl Alena pro téma Bílé pčivo
Já bych se ráda podívala do pekárny, jak se tmavé pečivo připravuje, mám trochu obavu, že na začátku je to prostě pečivo bílé, poté se do toho přidá trochu semínek, obarví se to cukrem, takže nevím, jak je to vlastně s tím "nezdravím bílým pečivem"

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#19 od bibi
Odpověděl bibi pro téma Bílé pčivo
Já si myslím, že jeden rohlík nikoho nezabije

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#20 od pebek
Odpověděl pebek pro téma Bílé pčivo
je v nem malo vlakniny

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#21 od Darja
Odpověděl Darja pro téma Bílé pčivo
Protože tam je hodně cukru,ne?

htttps://www.lifastar.cz

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Purple
  • Avatar uživatele Purple Autor tématu
  • Offline
  • Nováček
  • Nováček
Více
- #22 od Purple
Bílé pečivo vytvořil uživatel Purple
Všude se píše, že bychom neměli jíst bílé pečivo, ale proč vlastně?
Poslední změna: uživatelem admin.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Čaje