Bílé pečivo
- mss
-
- Offline
- Pokročilý
-
- Příspěvky: 76
- Obdržená poděkování 0
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Lejlinka
-
- Offline
- Nováček
-
- Příspěvky: 6
- Obdržená poděkování 0


Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Lalinka
-
- Offline
- Nováček
-
- Příspěvky: 8
- Obdržená poděkování 0

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- manufaktura
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Třeba je to záležitost chuti. Celozrnná mouka není zřejmě tak chutná jako bílá. Takže když se bílá obarví na hnědo, vypadá to zdravě a dokonce to i dobře chutná! To jsem ale vážně nevěděla s tím obarvováním, to mě normálně dostalo.
Ano, obarvuje se to třeba karamelem, a pak to má stejné nedostatky jako bílé pečivo, že? Musíš číst složení, aby sis byla jistá, že je to vyrobeno z celozrnné mouky a obsahuje to většinou i semínka a zrníčka.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Schwabka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- manufaktura
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Schwabka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Schwabka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- manufaktura
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
To je tedy děs s tím přibarvováním, to jsem si nějak nikdy neuvědomila.. to snad už vážně není pravda jaký jsme to národ podvodníků a ubožáků. Že rohlík obarví na hnědo jen aby vypadal celozrnně? A jak to má pak člověk poznat?
To vím, že celozrnné pečivo je zdravější, ale taky vím, že tmavé pečivo není zdravější, protože může být na rozdíl od toho bílého jenom přibarvované něčím, doufám zdravým, takže to skoro žádný rozdíl nedělá.
No to tam máš napsané, že je to tmavé pečivo, které je obarveno melasou a já nevím čím, tím, co je tmavé. ale pozor, je to jenom skryté bílé pečivo. celozrnné pečivo už je něco zhola jiného, a musí to u něj být uvedeno, že je celozrnné.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Schwabka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
To je tedy děs s tím přibarvováním, to jsem si nějak nikdy neuvědomila.. to snad už vážně není pravda jaký jsme to národ podvodníků a ubožáků. Že rohlík obarví na hnědo jen aby vypadal celozrnně? A jak to má pak člověk poznat?
To vím, že celozrnné pečivo je zdravější, ale taky vím, že tmavé pečivo není zdravější, protože může být na rozdíl od toho bílého jenom přibarvované něčím, doufám zdravým, takže to skoro žádný rozdíl nedělá.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Schwabka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Podle informací, co se ke mě tak nějak za ta léta dostaly, zahleňuje mléko, bílá mouka a bílý cukr. Já při rýmě, nebo když jsem nemocná, nejím ani jedno. A ve střevech podle mě zahnívá vše co tam zůstává dlouho.Ne, opravdu bílé pečivo také zahleňuje, myslela jsem, že se to říká jenom o mléku. Takže bych při rýmě neměla jíst ani bílé pečivo? A taky jsem myslela, že ve střevech zahnívá jenom maso, a ono teda i to blé pečivo?
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- marjenka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
- Příspěvky: 428
- Obdržená poděkování 0
Zdravější je celozrnné pečivo, což neznamená, že obsahuje celá zrna, jak si někdo může myslet, ale rozemletá celá zrna. Jak se to ovšem dělá v pekárnách bych taky chtěla vidět, teorie výroby celozrnného pečiva je celkem jasná, ale "celozrnným" rohlíkům ze supermarketu, ještě nedej bože "z rozmrazeného polotovaru" tedy moc nedůvěřuji. To je to nejhorší, jídlo se strašně šidí a celková situace u nás je v tomto směru velmi špatná.
To vím, že celozrnné pečivo je zdravější, ale taky vím, že tmavé pečivo není zdravější, protože může být na rozdíl od toho bílého jenom přibarvované něčím, doufám zdravým, takže to skoro žádný rozdíl nedělá.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- marjenka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
- Příspěvky: 428
- Obdržená poděkování 0
Bílé pečivo je nezdravé, protože bílá mouka neobsahuje vlákninu a také zahleňuje, Pokus jíme bílé pečivo, díky nedostatku vlákniny nedochází ke správnému pohybu ve střevech, jídlo se tam hromadí, zahnívá a způsobuje třeba zácpu, což je asi to menší zlo, horší jsou dlouhodobější následky.
Ne, opravdu bílé pečivo také zahleňuje, myslela jsem, že se to říká jenom o mléku. Takže bych při rýmě neměla jíst ani bílé pečivo? A taky jsem myslela, že ve střevech zahnívá jenom maso, a ono teda i to blé pečivo?
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Schwabka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Schwabka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- manufaktura
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- manufaktura
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Alena
-
- Offline
- VIP EXPERT
-
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- bibi
-
- Offline
- Pokročilý
-
- Příspěvky: 72
- Obdržená poděkování 0
- pebek
-
- Offline
- Nováček
-
- Příspěvky: 5
- Obdržená poděkování 0
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Darja
-
- Offline
- Začátečník
-
- Příspěvky: 36
- Obdržená poděkování 0
- Purple
-
Autor tématu
- Offline
- Nováček
-
- Příspěvky: 8
- Obdržená poděkování 0
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.