× Diskuze a fórum o bylinkách

Citroník

Více
- #1 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Citroník
Kůru citronu bych tedy rozhodně nepoužívala do jídla, pokud se nejedná o citrony z ekologického zemědělství, a ty už jsem u nás bohužel hoodně dlouho neviděla. V kůže se soustřeďují všechny ty chemikálie, kterými se "normální" citrony ošetřují. A to povzbuzení chuti k jídlu je asi myšleno pro osoby, které trpí nechutenstvím, takže špatné to podle mě není. Pokud chuť k jídlu je, netřeba povzbuzovat :)
Poslední změna: uživatelem Schwabka.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od skolka
Odpověděl skolka pro téma Citroník
Citroník je samozřejmě hodně moc vitaminu C, to se dá čekat, když je něco tak kyselého, jako je právě citroník. Slupku užívám, když peču něco dobrého a potřebuju, aby to hezky vonělo po citronu. Ale co mě teda netěší, je ta poslední poznámka, že citron povzbudí chuť k jídlu, to je špatné.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#3 od manufaktura
Citroník vytvořil uživatel manufaktura
Citroník se užívá díky jeho velkému množství vitaminu C, silic a také flavoidních glykosidů. Často se užívá jeho slupka, ale i samotná dužnatá část plodu citroníku, který se latinsky nazývá Citrus limon. Vitamin C je vhodný pro lidi, kteří si chtějí zvýšit imunitu a také povzbuzuje chuť k jídlu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Čaje