× Diskuze a fórum o alternativní medicíně

Iridologie

Více
- #1 od Neffy
Odpověděl Neffy pro téma Iridologie
Já osobně zkusil iridologii ...

A bylo to zajímavé, analyzovala mi skvrnky na duhovce a řekla mi co co znamená a o čem to vypovídá. Doporučila mi pak souhrn činností, cvičení a speciální jídelníček, abych se problému s játry zbavila a jako zázrakem mi doopravdy skvrnky zmizeli a cítím se teď lépe.
Poslední změna: uživatelem admin.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Iridologie
A proč by nemohly být oči odrazem zdravotního stavu? To je jako u rexlexologie, tam zas určitá část na noze (nebo ruce) odpovídá nějakému orgánu. Kdyby se ukázalo, že alternativní medicína opravdu funguje, zkrachovali by možná doktoři, ale hlavně farmaceutické firmy. Money money money...

Více
#3 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Iridologie
To udělají lékaři ten rozbor očí z fotografie? to jsem celkem dost překvapená, myslela jsem si, že to udělají v rámci sezení z očí svého pacienta, a ne z fotografie. Přijde mi to takové dost zprostředkované, vám ne? Ale je pravda, že nemám s touto lékařskou praxi žádné zkušenosti, tak jenom sbírám informace a divím se.

Více
#4 od manufaktura
A to opravdu poznali jenom z toho, co vám vypozorovali z očí? Je to trochu záhada, že to tak jde vypozorovat a ještě stanovit budoucí diagnózu. Bylo by to moc fajn, kdyby měli pravdu, protože pak byste si mohla dát pozor opravdu na srdíčko a taky cvičit a pořád se pohybovat, aby křečové žíly netrpěly.

Více
#5 od marjenka
Odpověděl marjenka pro téma Iridologie
Tak o tom jsem nikdy neslyšela. To kdybych si nepřečetla tady, co to teda znamená, tak bych to nevěděla. Nevím, ale zdá se mi to být takové divné, že by někdo poznal podle očí, co komu je. To je jakési jednoduché a pak bysme nemuseli vůbec chodit k ostatním doktorům, jenom by se podívali do očí a řekli, co nám je.

Více
#6 od manufaktura
Je fakt, že pokud se díky tomu zahájí včasná léčba, která nám zachrání nějaký orgán, tak je to super. A pokud by to opravdu stálo jenom avizované tři stovky, tak to není takové množství peněz, že by se do zdraví nedalo investovat. Ale pokud by to bylo tak jednoduché, tak by na tom už všichni byli ;)

Více
#7 od manufaktura
Co se očí týká, myslím si, že opravdu vypoví o člověkovi velmi moc - ne jen duhovka, ale taky bělmo, mně zase říkají, že ho mám zabarvené dožluta, a jestli nemám problémy s játry, ale jaterní testy vždycky dopadly dobře, takže to bude jenom rodová záležitost. Říká se, že lidé s modrýma očima mají větší problémy s očima. Slyšeli jste to?

Více
#8 od Blond.Anna
Odpověděl Blond.Anna pro téma Iridologie
Nikdy jsem na iridologii nebyla, svůj zdravotní stav znám velmi dobře, takže kdybych tam šla, tak spíš pro zajímavost, jestli se iridolog trefí.

O ceně mi říkala kamarádka, která absolvovala, prý ji to přišlo na tři stovky.

Jinak tedy můj zdravotní stav se asi opravdu odráží, většina mužů mi říká, že mám zvláštní modou barvu očí, dokonce si všímají neobvyklé struktury duhovky, jen kamarád, který se zajímá o alternativní medicínu, se mě nedávno ptal, zda nemám nějaký problém, že není dobré, když je duhovka takto atypická :-D

Více
- #9 od Blond.Anna
Odpověděl Blond.Anna pro téma Iridologie
ZuzkaD:

Přesto existuje obor zvaný dokonce GENETICKÁ syndromologie, která se zabývá diagnostikou právě na základě fenotypových znaků společných pro danou nemoc ;-) Sama určitě víte, že třeba Downíka pozná podle mandlových oček, velkého jazyka, opičí rýhy na dlani nebo široké mezery mezi palci u nohou docela spolehlivě každý laik.
Poslední změna: uživatelem Blond.Anna.

Více
#10 od roogis2
Odpověděl roogis2 pro téma Iridologie
Bat se opravdu nemusite, jenom vam udelaj fotku a z ni pak vyctou se potrebne.

• Anett
  • Návštěvník
  • Návštěvník
#11 od Anett
Odpověděl Anett pro téma Iridologie
Bát se určitě nemusíte, je šikovný. A fakt vpohodě.

Více
#12 od SimonSt
Odpověděl SimonSt pro téma Iridologie
No to nad ne! Nestrašte, já se právě ptal na zkušenosti, tak snad můžu věřit. Příští týden jsem objednán.

Více
#13 od kiki
Odpověděl kiki pro téma Iridologie
Tak hlavně aby jste nám nepsal, že jste přišel o oči:)

Více
#14 od SimonSt
Děkuji Anetto, zavolám a asi si tam zajedu. Vyzkouším a pak posoudím sám.

• slanigo
  • Návštěvník
  • Návštěvník
#15 od slanigo
Odpověděl slanigo pro téma Iridologie
Když na to někdo má, tak ať si to klidně nechá udělat. Co je 100% jistota, že to není zdraví škodlivé a ani to nebolí. Za dané peníze, ale lze do zdraví investovat i lépe. Na druhou stranu jsou i nemoci, které se už pohým pohledem na rohovku pacienta opravdu můžou projevit (medicinsky akceptovaných je jich opravdu jenom pár). Když by se díky takové časné diagnostice zahájila časná léčba, tak proč ne. To je ovšem spíše zbožné přání než realita. Cenu tohoto "výkonu" neznám (ja jsem za to neplatil, proto jsem to i absolvoval :-) ) Myslím si, že se to může pohybovat v tisicikorunách.

• Anetta
  • Návštěvník
  • Návštěvník
- #16 od Anetta
Odpověděl Anetta pro téma Iridologie
Práve, pry je duhovka odrazem zdrav. stavu, tak se z ní da vyčíst spoustu věcí, říkal mi o tom dost zajímavé věci. A co se dá vyčíst snadno co hure atd.
JJ ve Vyškově-Puškinova :evil:

Více
#17 od manufaktura
Sama jsem to slovo neznala, takže jsem si na internetu našla, že je to odvětví alternativní medicíny, která se zabývá diagnózou zdravotního stavu člověka podle obrazu duhovky jeho oka. Prý je každý část duhovky odrazem stavu určité části těla nebo orgánu. Tak nevím, jestli je to pravda nebo ne, ale vím, že lékaři mají vůči iridologii negativní postoj a moc jí nevěří, protože asi nemá takové výsledky, jak by měla mít, pokud by byla součástí klasické medicíny, sama věřím na bylinky a jejich moc, ale jinak co se týká alternativní medicíny, tak jí plně nevěřím. Ale záleží na preferencích každého z nás.

Více
#18 od kvesla
Odpověděl kvesla pro téma Iridologie
S takýmto názorom súhlasím. I keď, vždy je niečo medzi nebom a zemou, vždy je niečo nezodpovedané, nevysvetliteľné...

Více
#19 od kvesla
Odpověděl kvesla pro téma Iridologie
Tak to by ma zaujímalo, či to môžu robiť všetci oční lekári, koľko taká srandička stojí, aké choroby môžete v živote očakávať a či Vás tými predpokladanými chorobami nevystrašila. Resp. sú to varovania, aby ste sa dokázali podľa toho zariadiť a niečomu sa vystríhať?

Více
#20 od admin
Odpověděl admin pro téma Iridologie
A z čeho soudíte, že je to spolehlivé? Kolik to stojí? Podle mě je to jen dobrý přivýdělek ...výstup z toho žádný

Více
#21 od SimonSt
Zajímavé, takže vpoctatě je to spolehlivé?
Anetto to je ve Vyškově, kde jsi na tom byla? Nebo kde jste kdo na tom byl?

• Anetta
  • Návštěvník
  • Návštěvník
#22 od Anetta
Odpověděl Anetta pro téma Iridologie
Že mám nízkou hladinu cukru, to, že mám jednu ledvinu, to nevim jak to z toho mohl poznat, to mě překvapilo a že budu mít nějaké problémy se srdcem, náběh na křečové žíly.

Více
#23 od ZuzkaD
Odpověděl ZuzkaD pro téma Iridologie
Věř a víra tvá tě uzdraví ;) jinak bych to viděla podobně jako věštění z ruky. Kdo chce vědět k jakým chorobám má sklon by se musel nechat vyšetřit na genetice, kde vám vyšetří přímo geny v buňkách vašeho těla, geny řídí pochody v našem těle. Metody při kterých se neodebírá žádný materiál na vyšetření jsou vskutku spíše věštění.

Více
#24 od fifinka
Odpověděl fifinka pro téma Iridologie
Mě to teda příjde spíše jako věštění z kávové sedliny:)

Více
#25 od admin
Odpověděl admin pro téma Iridologie
A na co Vám pšišli?:)

• Anett
  • Návštěvník
  • Návštěvník
- #26 od Anett
Odpověděl Anett pro téma Iridologie
Ahoj. Já jsem na tom byla. Zjistí se s čím máš problém(nemoc) nebo s čím bys mohl/a mít problém. Něco se dá odhalit docela dost přesně a něco méně. Tady jsem byla já, mají to tam uvedené v % jak se to dá přesně určit :evil: :evil: :whistle:

Více
#27 od Alena
Odpověděl Alena pro téma Iridologie
Až na očaře:)

Více
#28 od bibi
Odpověděl bibi pro téma Iridologie
tak to doktoři zkrachujou:)

Více
#29 od Bernard45
Odpověděl Bernard45 pro téma Iridologie
Tomu nerozumím, jí myslel, že duhovka je stále stejná a jedinečná, něco jako otisk prstu

• slanigo
  • Návštěvník
  • Návštěvník
#30 od slanigo
Odpověděl slanigo pro téma Iridologie
Dobrý den, s iridologii mám osobní zkušenost, nechal jsem si to udělat u známé pani doktorky z očního, která mi podle mikro fotogradie mé duhovky napsala elaborát o tom jaký jsem typ osobnosti, jaké nemoci by jsem mohl v životě očekávat, co jíst co nejíst a podobně. V něčem měla pravdu, v něčem se zatím uvidí :-) Můj osobní názor je, že když to udělá někdo kvalifikovaný, tak to asi není špatná věc, ale žádny zázrak od toho taky asi nečekejte.

Více
#31 od Bernard45
Odpověděl Bernard45 pro téma Iridologie
To ti posle očí zjistí jaký máš nemoci,ne?

Více
#32 od Alena
Odpověděl Alena pro téma Iridologie
Ahoj, a co to je?:)

Více
#33 od SimonSt
Iridologie vytvořil uživatel SimonSt
Ahoj. Znáte někdo Iridologii? Byl jste na tom někdo? Dá se tomu věřit?

Čaje