× Diskuze a fórum o alternativní medicíně

Transplantace stolice

Více
#1 od marjenka
Odpověděl marjenka pro téma Transplantace stolice

To je tedy skutečně nevábná metoda. A ještě to obdržet od nějakého cizího dárce? Doufám, že akutní nedostatek hodných bakterií mě nepostihne. Prevence nade vše. Jak na ní? Jogurty?

Tak asi to musí být od cizího dárce, protože vlastní stolice, když jsi nemocná, tak by ti moc nepomohla. Tak taky doufám, že mě to nepostihne, ale kdyby mě to mělo zachránit, tak co by se dalo dělat. Prevence je dobrá věc, ale v tomto případě je to těžké.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Transplantace stolice
To je tedy skutečně nevábná metoda. A ještě to obdržet od nějakého cizího dárce? Doufám, že akutní nedostatek hodných bakterií mě nepostihne. Prevence nade vše. Jak na ní? Jogurty?

Více
#3 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Transplantace stolice
Taky doufám, nezní to moc příjemně, ale kdyby mi to mělo zachránit mikroflóru, nebo třeba imunitu, tak je to na druhé straně lepší, než se rok cpát práškami, které v sobě taky nic moc dobrého mít nebudou. Je to složité, ale hlavně je to pro mě nové, tak nevím, co si pod tím mám představit.

Více
#4 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Transplantace stolice
Jedná se o zajímavou metodu, která má logický základ. Ve střevě máte prospěšné a zdraví neprospěšné bakterie. Pokud převládnou ty druhé, doporučuje se dávat probiotika, pokud nejsou dost účinné, mělo by dojít k transpantaci stolice od zdravého dárce, čímž dojde k posílení prospěšných bakterií.

Více
#5 od Rex
Odpověděl Rex pro téma Transplantace stolice
Tak to doufám, že takovou ani jinou transplantaci nebudu nikdy potřebovat:)

Více
#6 od admin
Odpověděl admin pro téma Transplantace stolice
V podstatě se jedná se jedná o výplachy střev bakteriemi, které se získávají ze stolice a slouží to ke kolonizaci "zdravími bakteriemi"

Více
#7 od gábi
Transplantace stolice vytvořil uživatel gábi
Slyšela jsem, že se prý transplantuje stolice, to by mě zajímalo, jak se to dělá?:)

Čaje