50 tipů na zhubnutí a zdravější životní styl

Během posledních 6 let jsem četl i napsal více tipů na zhubnutí. Tento druh článků je velmi populární a každá webová stránka o hubnutí, a o fitnessu má článek nebo kategorii "tipy". Když jsem se rozhodl napsat tento článek, nastavil jsem si jeden cíl: shromáždit nejlepší a nejdůležitější tipy, které vám mohou pomoci zhubnout a pochopit všechny aspekty procesu hubnutí od diety k cvičení, životnímu stylu a motivaci. Konečným výsledkem je tento celkem dlouhý článek, který obsahuje vše, co potřebujete vědět (50 tipů) na jednom místě. 

1. Nejdříve začátek - rovnice hubnutí

Nejjednodušší způsob, jak vysvětlit, jak budete hubnout je: Hubnutí nastane, když budete konzumovat méně kalorií, než, kolik spálíte, jinými slovy Hubnutí = příjem kalorií minus výdaj kalorií. Samozřejmě existuje mnoho dalších faktorů, ale mít tento jednoduchý recept na mysli, je užitečné v mnoha situacích. Kromě toho jeden kg tuku je cca. 3500 kalorií, takže když váš kalorický deficit dosáhne 3500, ztratíte cca ½ kg.

2. Sledujte svůj denní příjem kalorií

Být posedlý počítáním kalorií není dobré, ale mít jasnou představu o počtu kalorií, které denně konzumujete, je nutné. Existuje mnoho způsobů, jak vypočítat, kolik kalorií byste měli denně sníst a toto číslo může být použito jako vodítko, které vám pomůže vytvořit si jídelníček a cvičební plán.

3. Jezte v předem stanovených hodinách

Snažte se jíst každý den ve stejnou dobu. Studie ukázaly, že to napomáhá trávení, protože naše biologické hodiny jsou synchronizovány s naším mozkem a žaludkem. Může to znít divně, ale z vlastní zkušenosti jsem si všiml, že když nejím ve svých pravidelných hodinách cítím se nafouklý a trávení trvá déle. Takže, snažte se jíst v předem stanovených hodinách a alespoň 2 - 3 hodiny před spaním. To dá tělu dostatek času ke strávení potravy před vstupem do režimu spánku.

4. Význam vody

Jak mnoho z vás pije alespoň 6 sklenic vody denně? Pokud jste odpověděli NE, nebojte se, nejste sami. Mnoho lidí, včetně mě, dělá tuto zásadní chybu. Pokud o tom přemýšlíte, naše tělo je ze 70% voda a ta je pro normální funkci tělesných orgánů nezbytná. Nedostatek příjmu vody může vést k dehydrataci, únavě a suchosti kůže. Co se týče hubnutí, voda může pomoci detoxikaci a odstranění zbytečných toxinů z těla a pokožky. Současně podporuje trávení a udržuje žaludek plný a tím snižuje pocit hladu a zbytečnou spotřebu kalorií. Doporučený příjem tekutin za den je 2,7 l pro ženy a 3,7 l pro muže. Některé užitečné tipy pro pití většího množství vody za den:

  • Začněte svůj den sklenkou čerstvé studené vody. To může být zpočátku těžké, ale zvyknout si na to pomůže mnoha tělesným orgánům "probudit se" a lépe fungovat.
  • Noste s sebou láhev s vodou do práce a snažte se ji vypít do oběda. Po obědě ji doplňte a pokračujte až do konce svého pracovního dne.
  • Vypijte sklenici vody 15-20 minut před vaším hlavním jídlem. To sníží vaši chuť k jídlu.
  • Kdykoli se cítíte hladový a chcete jíst, pokuste se vypít sklenici vody. V mnoha případech to postačí k odstranění vaší chuti něco sníst.
  • A konečně, voda má nula kalorií, takže můžete pít tolik, kolik chcete, bez obav o přibírání na váze.

5. Nesnažte se dosáhnout super-rychlých výsledků

Pokud budete postupovat pomalými a stabilními kroky, budete schopni zhubnout a udržet si váhu. Na druhou stranu, pokud budete hubnout rychle podle ohromující diety, kterou najdete na internetu, skončíte s větší hmotností než před jejím zahájením. Zdravé hubnutí vyžaduje čas, zejména pokud potřebujete ztratit hodně kil. Je mnohem lepší činit pomalé a stabilní pokroky a být si jistý, že je váha navždy pryč, než zhubnout příliš mnoho příliš brzy.

6. Naučte se, jak hubnout bezpečně

Pokud začínáte s dietou a hubnutím, pak jste s největší pravděpodobností zmateni, nevíte odkud začít a jaký by měl být váš první krok atd. To je velmi častá a jedna z nejoblíbenějších otázek které dostáváme od našich čtenářů posledních 6 let. Podle mého názoru ještě předtím, než zahájíte dietu nebo program hubnutí, měli byste si trochu počíst a seznámit se se základními pojmy hubnutí. Netvrdím, že máte věnovat celé dny učením se teorii, koneckonců hubnutí je praktická záležitost, ale poznat několik důležitých pojmů v předstihu, může být v dlouhodobém horizontu velice užitečné. Průvodce, kterého právě čtete, je dobrým výchozím bodem, neboť pokrývá všechny aspekty hubnutí, fitnessu a diety; můžete pokračovat ve čtení našich dalších článků, protože jsme plánovali shromáždit všechny informace, které potřebujete na jednom místě. Pro začátečníky doporučuji po dočtení tohoto průvodce přejít na: Jak na dietu pro dlouhodobé hubnutí a Glykemický index.

7. Veďte si deník jídla a emocí

Pro mnoho lidí jsou emoce a city spojené s množstvím konzumovaných potravin. Když jste ve stresu nebo depresi, obracíte se pro útěchu k potravinám (a zvláště k tučným potravinám). To pro vás sice může být happeningem, ale vy přece víte, že je to špatné, a že to může zničit všechny vaše naděje na hubnutí. Nelze to snadno ovládat ale jeden šikovný tip je, zkusit vést si deník jídla a emocí. Je to vlastně kus papíru (nebo online deník), kde zaznamenáváte, co denně jíte a váš emocionální stav. Pokud to budete dělat několik týdnů a zpětně se podíváte na výsledky, můžete identifikovat několik modelů a podniknout některá opatření. Například můžete ze spíže odebrat cukrovinky a sušenky a nahradit je zdravými alternativami. Takže pokud pocítíte, že jste ve stresu a obrátíte se pro úlevu k jídlu, neskončíte tím, že jste snědli spoustu kalorií, ale potraviny, které jsou alespoň zdravější.

8. Není třeba zjišťovat denně svou váhu

Jak jsem uvedl výše, hubnutí vyžaduje čas a denně se o své váze přesvědčovat tento proces neurychlí, ale s největší pravděpodobností bude přidávat další stres a frustraci. Místo toho se snažte vážit jednou týdně a zapsat si výsledek do svého deníku jídla.

9. Nepoužívejte současně více než jednu dietu nebo program hubnutí

Pokud se rozhodnete sledovat komerční dietu nebo program hubnutí, pak se soustřeďte pouze na jeden program. Dobré programy hubnutí mají různé fáze, každá fáze má jasný začátek a konečný cíl. Postupujte přesně podle pokynů programu po potřebnou dobu a zhodnoťte na konci své výsledky. Míchání různých programů dohromady nebo nedodržování jejich pokynů nepovede k žádným dobrým výsledkům.

10. Nebojte se požádat o pomoc

Nebojte se vyhledat odbornou pomoc, pokud nedosahujete žádné výsledky. Internet je skvělý způsob, jak se naučit, jak zhubnout, ale někdy vás mohou brzdit jiné faktory, jako např. onemocnění nebo funkční poruchy. Profesionál (lékař nebo odborník na výživu), je bude schopen identifikovat a navrhnout způsoby, jak je překonat.

11. Vybírejte si potraviny moudře

Dokonce, i když nedržíte "formální" dietu, může selektivní výběr typu potravin, které jíte, způsobit rozdíl ve vaší hmotnosti. Snažte se jíst dobře vyváženou stravu obsahující prvky ze všech skupin, včetně zdravých tuků. Vyloučení určitých skupiny potravin, nebo držení velmi omezující diety se nedoporučuje. Mějte na paměti, že 1 gram tuku má 9 kalorií v porovnání se 4 kaloriemi gramu bílkovin nebo sacharidů. Přečtěte si informace o nejlepších potravinách pro hubnutí, abyste pochopili, co je zdravé jídlo.

12. Ovoce a zelenina jsou pro zdravé hubnutí nezbytné

Jsem si jist, že všichni víte, že ovoce a zelenina jsou potřebné pro zdravé tělo, ale pokud jde o ovoce a zeleninu, mohou pro hubnutí nabídnout mnohem více. Jsou plné vlákniny, která přispívá k zachování pocitu plnosti po delší dobu. Jsou plné nezbytných vitamínů a minerálů a podporují trávení. Dietní doporučení pro Američany (a všechny zdravé diety jako je DASH stravy nebo středomořská dieta) doporučují nejméně pět porcí zeleniny denně. Existuje spousta možností pro každou potřebu nebo chuť. Doplňte si snídani ovocem, nebo je konzumujte jako občerstvení a zeleninu jako přílohu k vašemu hlavnímu jídlu.

13. Příznivé dietní nápoje

Nápoje jako nealkoholické nápoje, krémová káva, pivo a další alkoholické nápoje obsahují značné množství kalorií. Pro vaši představu, pinta ležáku (pivo) má asi 193 kalorií, sklenka vína 134 kcal, panák whisky 55 kcal, zatímco soft drink typu Cola asi 90 kcal. Uvědomte si, že nápoje přidávají kalorie do vašeho každodenního jídelníčku a neměly by být opomenuty při výpočtu vašeho příjmu kalorií. Existuje mnoho alternativ, jako je voda, zelený čaj, lehké nealkoholické nápoje atd., které můžete pít bez zvýšení vaší tělesné hmotnosti. Viz také 5 nejlepších zdravých nápojů pro hubnutí.

14. Opatrně s občerstvením

Jsem si jist, že se všichni shodneme, že svačení je faktorem, který může vést k úspěchu či neúspěchu diety. Občerstvení jsou obvykle potraviny, které obsahují velké množství kalorií a jejich konzumace jednou nebo dvakrát denně v našem jídelníčku může negativně ovlivnit vaši dietu. Co můžete dělat? Pro začátek byste neměli úplně opustit občerstvení ze svého jídelníčku, protože ho to dělá ještě žádoucnější. Namísto toho byste měli přehodnotit své možnosti svačin a vybírat moudřeji. Například místo čokolády, která může mít 150 kcal sníst jablko, které má 70 kalorií. Máte mnoho možností na výběr, stačí jen předem plánovat a trochu zkoumat. Některé zdravé tipy na občerstvení (některé z nich mají méně než 100 kalorií), vám pomohou: Ovoce (jablko, banán, hruška, pomeranč), nízkotučný jogurt, jahody, cereální sušenky, sušené ořechy, hořká čokoláda, rozinky, kukuřice, sušené mango, rýžové křupky a mnoho dalších.

15. Začněte svůj den dobrou snídaní

Již dříve jsem psal o významu dobré snídaně pro hubnutí, ale pro účely tohoto článku, shrnu nejdůležitější body zde:

  • Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, protože vaše tělo potřebuje energii po nočním spánku.
  • Dobrá snídaně probudí trávicí systém
  • Trávení v ranních hodinách je rychlejší
  • Dobrá snídaně vám poskytne dostatek energie až do oběda a snížit váš hlad
  • Dobrá bílkovinná snídaně (vejce, šunka, sýr a jogurt, čerstvé šťávy a černá káva nebo čaj) je ideální pro získání energie, kterou potřebujete k nastartování svého dne!

16. Na velikosti vaší porce potravin záleží

Uvažujte takhle, budete-li jíst velkou porci jídla nezkonzumujete více kalorií, než při jídle menší porce? I když to, co jíte, je nízkotučné a nízkokalorické, pokud budete jíst velké množství, konzumujete více kalorií. Některé studie naznačují, že byste měli jíst maso velikosti dlaně nebo brambory o velikosti tenisového míčku atd., nesouhlasím s tímto přístupem. Vaším cílem není být posedlí tím, co jíte, a začít počítat kalorie a centimetrem měřit velikost vašeho masa, ale naučit se jíst rozumně a vyhnout se zveličování. Pokud opravdu chcete zhubnout, pak víte předem, že musíte jíst méně, než jste zvyklí. Při plnění svého talíře se zeptejte sám sebe, jestli je jídlo, které si vybrali, v souladu s vaší dietou nebo ne, je váš talíř plný? Je to dobře vyvážené? Jen se na chvíli zamyslete, a vezměte v úvahu tipy, uvedené v tomto článku a budete schopni, stanovit ideální velikost vaší porce.

17. Čtěte etikety potravin a pochopte, co různá čísla znamenají

Měli byste se naučit, jak správně číst etikety potravin, protože informace uvedené na štítku vám pomohou rozhodnout, zda by daná položka měla být zahrnuta do vašeho jídelníčku, nebo ne. Potraviny, které mají nízký obsah tuku a kalorií jsou vítány, zatímco potravinám klasifikovaným jako špatné nebo nežádoucí (prázdné kalorické potraviny - vysoký obsah kalorií bez nutriční hodnoty), je třeba se vyhnout.

18. Drž se stranou rychlých a "crash" diet

Zkuste vyhledat na internetu "jak zhubnout" a najdete stovky diety slibujících, že budete hubnout bez námahy, ve velmi krátkém čase. Tyto jsou známé jako "rychlé diety pro zhubnutí", "crash diety" nebo "úspěšné diety". Ve své většině jsou chytře prezentovány celebritami nebo modelkami, a snaží se vás přesvědčit, že můžete získat fit postavu, budete-li akceptovat jejich plán. Ve skutečnosti tomu tak není. Pokud máte nadváhu, pak to znamená, že děláte něco špatně po několik měsíců či let, a tuto situaci nemůžete zvrátit bez opravdové snahy. Tak se držte stranou od jakéhokoli plánu nebo programu, který vypadá příliš dobře na to, aby to byla pravda, a soustřeďte se na to, jak se vypořádat s vaším problémem pomocí dobře známé a zdravé techniky

19. Nevynechávejte jídla a hlavně snídaně

V předchozím jsem vysvětlil důležitost dobré snídaně pro hubnutí, ale stejně tak je důležité, nepřeskakovat žádná jídla. Začněte svůj den dobrou snídaní a pokuste se jíst v definovaných intervalech bez vynechávání jídel. Jíst každé 2-3 hodiny může zvýšit váš metabolismus a pomůže rozložit spotřebu kalorií rovnoměrně po celý den, což je velmi důležité, pokud se snažíte zhubnout. Naplánujte si svá jídla předem, abyste věděli, co v každém jídle jíst, a nespadli do pasti volby jednoduchého řešení (rychlé občerstvení nebo nezdravé jídlo).

20. Vyvážená dieta je nejlepší dieta pro hubnutí

Nejdůležitější dietní tip jsem ponechal na závěr. Nejlepší dieta pro hubnutí je vyvážená dieta, což je prokázáno, a testováno po několik let, a to je to, co všechny studie a odborníci na hubnutí naznačují. Velmi nízkokalorické diety (VLCD), velmi nízkotučné diety, diety s vysokým obsahem bílkovin, tekuté diety, detoxikační diety a cokoli jiného, co ​​můžete najít na internetu, působí jen krátkodobě a nejsou vhodné pro každého. Vyvážená dieta (například středomořské dieta) je nejlepší způsob, jak zhubnout a je vhodná pro každého. Existují dietní techniky, které můžete použít pro dosažení lepších výsledků, ale jako obecné vodítko platí, držte se dál od diet, které jsou omezující a nejsou vyvážené.

21. Urychlovače metabolismu

Metabolismus je termín používaný k popisu míry toho, jak naše tělo spaluje kalorie. Dobrým způsobem, jak zlepšit metabolismus je jíst častěji po celý den (jak bylo vysvětleno výše). Jiné způsoby, jak zvýšit metabolismus mají co dělat s fitnessem a zejména s pravidelným cvičením. Budete-li cvičit 2-3 krát týdně, můžete zvýšit váš metabolismus za předpokladu, že budete postupně zvyšovat úsilí, které do tréninku vložíte. To znamená, že pokud stále cvičíte stejným tempem, dříve nebo později si na to vaše tělo zvykne a přínos, pokud jde o hubnutí bude minimalizován. Pokud si na druhou stranu zvýšíte opakování, stupeň obtížnosti a dobu cvičení, vaše tepová frekvence poroste a metabolismus se zvýší.

22. Chůze je snadná a efektivní

Chůze je nejjednodušší formou cvičení a může být prováděna kýmkoli a kdekoli. Neexistuje absolutně žádná omluva pro to, že nechodíte alespoň dvacet až třicet minut denně. Můžete se nechat ráno vzbudit o 15 minut dříve a 10 minut chodit, můžete chodit dalších 10 minut po obědě a 10 minut večer. Pokud vám počasí nedovolí jít ven, můžete vždy použít přístroje a stále využívat výhod pohybu. Průměrný člověk může spálit asi 100 kalorií za 30 minut chůze; rychlost a hmotnost mohou hrát roli, ale v průměru je to číslo, které lze předpokládat.

23. Buďte aktivní po celý den

Nemusíte trávit dlouhé hodiny v posilovně, abyste byli aktivním člověkem. Existuje mnoho činností, které můžete denně udělat a spálit kalorie, aniž byste si to uvědomovali. Například namísto použití výtahu se snažte jít po schodech (tam kde je to možné), neparkujte své auto na nejbližším parkovišti, když jdete do práce, ale využijte příležitosti k procházce, tak často, jak můžete. Tyto aktivity nejsou sice dostatečné, pokud chcete ztratit hodně na váze, ale jsou to skvělé způsoby, jak udržet vaše tělo a svaly v pohybu. Každá aktivita pomáhá, a i když výsledek není podstatný, je to určitě lepší, než sedět celé odpoledne na gauči a sledovat televizi.

24. Najděte si sport nebo koníček

Mnozí lidé nemají rádi (nebo nechtějí), jít do posilovny nebo se připojit k formální fitness třídě, ale stále potřebují zhubnout. V tom případě přichází na záchranu sport. Provozovat sport jako fotbal, basketbal, ricochet (abychom jmenovali alespoň některé) je skvělý způsob, jak spálit kalorie tím, že děláte něco, co se vám líbí, a užíváte si. To platí i pro hobby. Mít koníček, který vyžaduje pohyb, jako je horolezectví, plavání, jízda na kole, atd. může mít stejné výhody jako jít do posilovny nebo pravidelně cvičit.

25. Nedělejte při cvičení tuto chybu

Lidé, kteří cvičí pro zhubnutí, dělají jednu velmi zásadní chybu, a proto nemohou ze svého cvičení získat maximum. Když provádíte stejné cvičení znovu a znovu, ve stejném tempu a trvání, nedosáhnete při hubnutí žádného výsledku. Aby bylo možné spálit kalorie během cvičení, musí vaše srdce bít vysokou rychlostí, a jediný způsob, jak toho dosáhnout, je, že budete zvyšovat délku a tempo vašeho cvičení. Pokud chcete spálit více kalorií, musíte se neustále snažit, aby cvičení bylo delší a těžší.

26. Zkuste Vysoce intenzivní intervalový trénink (VIIT)

Vysoce intenzivní intervalový trénink je skvělá technika pro zvýšení spalování kalorií. Můžete použít VIIT pomocí jednoho jednoduchého pravidla: Změna od nejvyšší k nejnižší tréninkové periodě během jednoho cviku. Například se podívejte na následujících 15 minut tréninku, jak funguje VIIT:

  • Zahřívání (2 minuty)
  • Chůze po dobu 40 sekund a běh po dobu 20 sekund. Opakujte 10 krát
  • Zakončení 3 minutovým strečinkem

VIIT je velmi dobrý způsob, jak získat lepší výsledky, a je doporučován fitness odborníky a osobními trenéry.

27. Nejlepší čas pro ztrátu tuku, je ráno - nejlepší čas pro budování svalové hmoty, je odpoledne

Mnohé studie prokázaly, že ranní cvičení mohou dosáhnout lepších výsledků při spalování tuků, zatím co cvičit odpoledne je lepší pro výkon. Takže pokud chcete mít rychlé výsledky, můžete provádět některá kardiocvičení v ranních hodinách k urychlení spalování tuků a cvičit odpoledne pro vytváření svalů.

28. Spojte ve vašem týdenním plánu kardiocvičení a zátěžový trénink

Při dalším zpracování předchozího tipu je třeba pro kompletní fitness program hubnutí zahrnout do svého plánu kardiocvičení (cvičení pro zvýšení srdečního tepu) i silový trénink. Pokud máte ve svém plánu cvičit 3 krát týdně, můžete mezi svá kardiocvičení zahrnout zátěžový trénink (např. vzpírání). Například můžete dělat kardio v pondělí, vzpírání ve středu a kardio opět v pátek. Cvičení silového tréninku vám pomůže vytvořit více svalové hmoty, který na oplátku zvýší vaši klidovou rychlost metabolismu (míra, jak vaše tělo spaluje kalorie i v klidu).

29. Najděte si fitness kamaráda

Podělit se s někým o své cíle hubnutí je důležité. Fitness kamarád nebo kamarád pro hubnutí vám pomůže zůstat zaměřený na své cíle. Najděte si někoho, kdo má stejné cíle a snahu dodržovat fitness plán. Možná, že jsou dny, kdy nemáte náladu na cvičení, nebo se vám nechce jít do posilovny; a to je případ, kdy vám váš fitness kamarád může dodat odvahu a motivaci. Nastavte si své minisoutěže a ceny (kdo poběží rychleji na běžeckém pásu nebo kdo zvedne větší váhu) a zpříjemněte si vaše cvičení.

30. Experimentujte s různými fitness programy, dokud nenajdete ten, který pracuje pro vás

Existuje mnoho fitness programů, které můžete použít, například: můžete zkusit jógu (na hubnutí), Pilates, Zumba fitness, PX90, beachboy, weight watchers, bootcamb a předení (abychom jmenovali alespoň některé). Jak zjistíte, že je program pro vás vhodný? Stačí jen vyzkoušet! Co je důležité, je najít něco, co se vám líbí a co můžete dělat po dlouhou dobu. Nevybírejte program, protože je módní, nebo proto, že ho provozují vaši přátelé, ale vyberte si program, který může splňovat vaše potřeby a životní styl.

31. Zjistit, proč chcete zhubnout

Motivace je o víře a sebedůvěře. Chcete-li získat motivaci proto to, něco udělat, musíte nejprve věřit v to, co chcete dělat. Pokud jde o hubnutí, první věc, kterou si musíte ujasnit ve své mysli, je, proč chcete zhubnout. Je to ze zdravotních důvodů? Je to proto, že chcete vypadat lépe? Je to proto, že jste unavený z těch kil po mnoho let? Zjistěte si své důvody a věřte v sebe sama. Pokud mohou zhubnout ostatní, není žádný důvod, proč byste nemohli zhubnout vy.

32. Nastavte si krátkodobé i dlouhodobé cíle

Start procesu hubnutí je jako start velkého projektu. Je důležité, abyste si stanovili měřitelné krátkodobé a dlouhodobé cíle. Jen říci: "Chci zhubnout" nestačí, musíte být konkrétnější, a stanovit jak a kdy. Například můžete říci: "Chci přijít o 7 kilo za 3 měsíce a dosáhnu toho tím, že ztratím jednu libru za týden." To je cíl jak v krátkodobém (1 kilo za týden) i dlouhodobém (7 kilo za 3 měsíce) časovém horizontu. Nemusíte si vytvářet složité cíle nebo výpočty, ale budete-li mít jasný soubor cílů s termíny, pomůže vám to dosáhnout jich rychleji.

33. Zobrazte svůj úspěch

To je trik, který používají mnozí úspěšní lidé. Když si nastavíte cíl nebo sen, je třeba zahájit vizualizaci, že jste ho dosáhli. Přemýšlejte, jak dobře se budete cítit a jak se váš život změní, když se vám konečně podaří zhubnout. Zobrazte svůj úspěch a těšte se na den, kdy se stane realitou a přestane být snem. Konečně nezapomeňte, že nic není nemožné, pokud to opravdu chcete.

34. Odměňte sám sebe

Výše jsem uvedl, že je třeba stanovit krátkodobé a dlouhodobé cíle; dobrý nápad je také nastavit odměny, když svého cíle dosáhnete. Odměnou může být cokoliv, ode dne volna z práce, po nákup něčeho, co chcete, nebo návštěva restaurace, kde budete jíst to, co se vám líbí, aniž byste přemýšleli o množství kalorií a dietě.

35. Získejte motivaci z příběhů úspěšného zhubnutí

Dalším dobrým způsobem, jak získat motivaci je číst příběhy jiných lidí, kterým se podařilo úspěšně zhubnout. Vyhledávejte na webu a najděte inspirující příběhy, přečtěte si o svých problémech a jejich řešeních a učte se ze svých chyb. Při čtení si představujte, že jednoho dne budete psát svůj vlastní příběh o úspěchu a že tento den není příliš vzdálen.

36. Nebojte se (nebo nestyďte) mluvit o svých cílech

Lidé, kteří chtějí zhubnout, se někdy bojí nebo stydí mluvit o svých cílech s přáteli nebo rodinou. Existuje mnoho důvodů, proč tomu tak je, ale nejdůležitější je ten, že pevně nevěříte, že to dokážete, nebo proto, že se bojíte, že selžete a zklamete všechny, kdo o tom věděli. Pokud si to chvílemi myslíte, je to opravdu hloupé. Místo toho, být pesimistický a stydlivý, pokuste se otevřít a mluvit o svých cílech se svými blízkými přáteli a rodinou. Nahlížejte na to jako na příležitost vyzkoušet obtíže a uspět a využijte jejich podporu a rady jako zdroj motivace.

37. Možnost naučit se něco nového

Dieta a hubnutí není něco zlého, ​​nebo mučení. Je to skvělá příležitost naučit se něco nového a odhalit tajemství zdravého životního stylu. Je to investice do zdraví a života, a vy byste měli být rádi, že se aktivně snažíte zlepšit kvalitu svého života. Nahlížejte na své zkušenosti jako na krok směrem k lepšímu a radostnějšímu životu, spíše než jako zátěž, kterou budete muset zvládnout.

38. Porazit své návyky a porazit váhu

Už jste někdy přemýšleli, proč máte nadváhu? Je to kvůli vašim genům, nebo kvůli vašim návykům? Mohou to být oba důvody, ale ve většině případů jsou na vině naše nezdravé návyky. Bohužel, moderní způsob života a hektický životní styl jsou hlavní příčinou obezity, a dá hodně úsilí, přejít ke zdravějšímu způsobu života. Pokud se vám podaří porazit své nezdravé návyky pak buďte jisti, že můžete stejně tak porazit váhu.

39. Učte se ze svých chyb

Během tohoto procesu budete dělat chyby, to je jisté. Důležité však je, abyste se nenechali odradit a nepřestali, ale poučili se ze svých chyb a pokračovali až do konce. Chyby nás mohou naučit mnoha myšlenkám a učení se ze svých chyb nás dělá silnějšími a schopnými dokázat víc.

40. Nevymlouvejte se

Tohle je můj oblíbený tip. Když někomu řeknete, že je třeba začít dietu nebo cvičení, najde tisíc výmluv, proč nemůže. Může si vymyslet nejrůznější důvody, aby přesvědčil sám sebe, že to nemůže dělat, buď proto, že nemá čas, nebo proto, že je to příliš obtížné, nebo proto, že… Čtyři dohody. Neexistují žádné výmluvy! Pravděpodobně stále ještě čtete tuto příručku, protože chcete opravdu zhubnout, tak přestaňte myslet na výmluvy a začněte přemýšlet o svém prvním kroku.

41. Změňte svůj životní styl a ne dietu

Zatím všechny tipy na hubnutí, dietní tipy, fitness tipy, motivační tipy vysvětlené výše měly jediný cíl: naučit vás, jak změnit svůj životní styl. To je jedním z nejdůležitějších tajemství o dietě a hubnutí. Pokud se vám podaří změnit své stravovací a životní návyky pak se všechno ostatní stává snadnější. Všechno záleží na životním stylu, a to byste měli mít vždy na mysli. Postupujte podle rad v této příručce a pokuste se je začlenit do svého každodenního života a začněte sledovat kila své váhy, která zmizí a nikdy se nevrátí.

42. Přečtěte si více o Středomořské dietě

Když mluvím o zdravém životním stylu, tane mi na mysli Středomořská dieta. Pokud nejste obeznámeni se Středomořskou dietou, udělejte si malý výzkum a zjistěte více o typu Středomořské diety. V podstatě je Středomořská dieta přístupem k životnímu stylu a ne komerční dieta, ale její principy vám pomohou zhubnout a vychutnat si zdravější život. Já dodržuji zásady Středomořské diety řadu let a je to nejen nejlepší způsob, jak zhubnout, ale je to také skvělý přístup k životu.

43. Nevšímejte si reklamy

V příštích pár dnech si spočítejte počet reklam, které můžete najít na internetu, v tisku, televizi a časopisech, týkajících se hubnutí / diety / fitnessu. Jsem si jist, budete výsledkem šokováni. Průmysl hubnutí je mnohými zvažován jako miliónový průmysl a společnosti se snaží využít lidí, kteří chtějí zhubnout a zejména těch, kteří chtějí zhubnout rychle. Různé produkty, služby a fitness zařízení jsou podporovány bez absolvování základní zdravotní kontroly a bez schválení úřadů a výsledek? Ztrácíte čas a peníze a riskujete své zdraví na marketingových výstřelcích. Držte se dál od vychvalovaných diet a výrobků a nenaslouchejte jejich falešným slibům. Existuje jen jeden způsob, jak zhubnout a to je zdravý způsob.

728x90.jpg

44. Využijte všech příležitostí k pohybu

Čím více budete pohybovat, tím více kalorií můžete spálit. Využijte každou příležitost k pohybu ať už doma nebo v práci. Procházka, práce na zahradě, mytí auta nebo psa, čištění oken, malování bytu, postavení domu na stromě pro vaše děti a vůbec dělejte všechno možné, abyste zůstali daleko od pohovky. Sezení na gauči po celý den nemůže udělat nic dobrého, naopak je potom těžší vstát z něj a cvičit.

45. Dívejte se na televizi jen v noci

Jednou z příčin obezity (zejména u malých dětí) je TV. Sledování televize po celý den nemůže nabídnout nikomu nic. Nastavte si pravidlo dívat se na televizi jen v noci a strávit zbytek dne můžete něčím kreativním a interaktivním.

46. Stres, odpočinek a spánek

Odborníci naznačují, že byste měli spát alespoň 8 hodin v noci. To je také prospěšné pro vaše úsilí zhubnout a je to naše cesta (jako člověka) k odpočinku, čistí naši mysl a nechává naše svaly odpočinout. Stres na druhé straně je špatný pro vaše zdraví a tělesnou hmotnost. Nehodlám jít do detailů, jak zvládat stres, ale pokud se vám podaří ovládat stres ve vašem životě, jsou výhody nekonečné.

47. Bavte se

Nemůžete být ve stresu a práci po celý den a očekávat, že budete sledovat svůj jídelníček nebo fitness program. Můžete být schopni to pár týdnů dělat, ale brzy se unavíte a skončíte. Zkuste si udělat zábavné aktivity alespoň jednou nebo dvakrát za týden a doplňte si své baterie energií na vykonání zbytku svých aktivit.

48. Zakupte si fitness časopis

Jednou za čas není špatný nápad jít a koupit si fitness časopis nebo časopis o životním stylu. Může být relaxační a motivující vidět, jak ostatní lidé zvládají diety a fitness.

49. Zaregistrujte se k odběru našich novinek

Upozorníme vás na vaše cíle tím, že vám pošleme naše nové články. Zaregistrujte se k odběru novinek abyste zůstali v kontaktu, takže projdeme tímto procesem spolu.

50. Udělejte první krok teď

Předtím, než uděláte cokoli jiného, přečtěte si komentář níže a stanovte své cíle. Tohle je váš první krok ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu. Nezapomeňte nám dát vědět, že jste dosáhli svého cíle!

tipy na hubnuti

Cesta vpřed

Pokud jste dospěli až sem, je to znamení, že o hubnutí uvažujete zcela vážně. Dalším krokem je přechod od teorie k praxi. Jako poslední radu bych řekl, že je lépe postupovat pomalu a uspět, než postupovat rychle a selhat. Snažte se dodržovat jeden tip a dát si dostatek času na přivyknutí si na změny. Teď je řada na vás a pamatujte: začněte už teď, ne zítra, ne ke konci měsíce, ne v pondělí, ale dnes, hodně štěstí!

Autor: Magazín o zdraví, nemocech, hubnutí, dietě, bylinkách a diskuzní forum

Čaje