× Diskuze a fórum o bylinkách

Pozor na bez

Více
#1 od skolka
Odpověděl skolka pro téma Pozor na bez
Tak ejhle, bez má tedy i své stinné stránky. Ale o tom už jsem taky slyšela, že by se měly první nějak povařit a potom se jíst, aby nás nebolela hlava. Dělala jsem z nich výbornou marmeládu, sice dětem se nelíbily ty věčné pecičky, které musely vyplivovat, ale chutťově to bylo moc dobré, něco jak černý rybíz.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#2 od manufaktura
Pozor na bez vytvořil uživatel manufaktura
Bez černý je velmi účinný jako léčivka, ale pozor, jeho plody - černé kuličky, které připomínají černý rybíz - by se neměly jíst čerstvé, ale jen tepelně upravené. Pokud jsou nezralé, pak jsou bezinky jedovaté a dokáží vyvolat pocit, který nás nutí ke zvracení. Proto bychom měli konzumovat černé kuličky, tepelně upravené.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Čaje