Taky mi to hlava nebere. Proč bych si to měla dělat doma, když je tolik všelijakých sice drahých, ale přece jenom lehce dostupných mlék, co se dá dítěti dávat. A můžeš si vybrat mezi nimi, jestli jsou hypoalergenní nebo jaké přesně potřebuješ.
Já se přiznám, že tomu moc nerozumím. Jako že si koupím sušené mléko a to dám dítěti místo mateřského? Nebo jak to myslíš? Asi si stojím na vedení dneska Přeci existuje spousta náhražek mateřského mléka, když třeba mamina nemůže kojit To pak jináč nejde.
Četla jsem zajímavý článek o domácí výrobě mateřského mléka na bázi kravského mléka. Práškové mléko v obchodech prošlo průmyslovým zpracováním a řada živin byla zničena, navíc se do nich přidává maltodextrin (i u BIO). Ale pozor, kravské mléko nepředá dítěti užitečné protilátky (jako mateřské) a je tučné (tuky z mateřského mléka kojenec líp stráví a obsahuje enzymy), má méně laktózy a několkanásobně víc kaseinu. Tento recept už se třicet let používá!