× Diskuze a fórum o zdravém životním stylu

Káva jako antioxidant?

Více
#1 od selaine
Odpověděl selaine pro téma Káva jako antioxidant?
Nedávno jsem se bavila s paní, která vlastní kavárnu a říkala, že káva má mnohá pozitiva, o kterých se nemluví, protože někomu může ublížit (lidem s dispozicemi, nemocemi). Celkově s lepším vlivem na zdraví (hlavně ty antioxidanty) je prý zelená káva.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Káva jako antioxidant?

Jinak mě potěšilo, že káva má kromě povzbuzujících účinků i jiné pozitivní vlastnosti. Nikdy jsem nevěřila, že je nějak moc škodlivá :) Ale samozřejmě, všeho s mírou, to platí všeobecně. A s tou zelenou kávou to prý zas taková sláva není. Pokud chce někdo hubnout, asi je lepší pít tu zelenou místo normální, ale jinak samozřejmě samo o sobě to nestačí.

Taky jsem překvapená, kolik těch léčivých nebo dobrých vlastností pro lidské tělo teda má, je to super. A té zelené kávě také nevěřím, že by to byl až takový kasovní trhák, možná pomáhá něčemu, ale sama o sobě není samospasitelná.

Já ale nenapsala, že káva má zase bůhví kolik těch pozitivních vlastností a ani bych tomu nevěřila. To by si pak člověk mohl vyložit tak, že když vypije hodně kávy tak bude zdravější a to není pravda. Jen jsem chtěla říct, že je fajn, že káva není takový nepřítel zdraví jak se obecně traduje.

To s tebou souhlasím, jak se dříve hlásalo, že káva není moc dobrá a neměla by se pravidelně pít a že má v sobě kofein, tak to teď zase píšou, že tak zas nezdravá není, to je teda pravda, to že by měla být samospasitelná, to se nikde nepíše.

Více
#3 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Káva jako antioxidant?

Jinak mě potěšilo, že káva má kromě povzbuzujících účinků i jiné pozitivní vlastnosti. Nikdy jsem nevěřila, že je nějak moc škodlivá :) Ale samozřejmě, všeho s mírou, to platí všeobecně. A s tou zelenou kávou to prý zas taková sláva není. Pokud chce někdo hubnout, asi je lepší pít tu zelenou místo normální, ale jinak samozřejmě samo o sobě to nestačí.

Taky jsem překvapená, kolik těch léčivých nebo dobrých vlastností pro lidské tělo teda má, je to super. A té zelené kávě také nevěřím, že by to byl až takový kasovní trhák, možná pomáhá něčemu, ale sama o sobě není samospasitelná.

Já ale nenapsala, že káva má zase bůhví kolik těch pozitivních vlastností a ani bych tomu nevěřila. To by si pak člověk mohl vyložit tak, že když vypije hodně kávy tak bude zdravější a to není pravda. Jen jsem chtěla říct, že je fajn, že káva není takový nepřítel zdraví jak se obecně traduje.

Více
#4 od marjenka
Odpověděl marjenka pro téma Káva jako antioxidant?

O tom vitamínu B proti klíšťatům a komárům už tu někdo psal. A pomáhalo to, v tom lese, odpudit je? Na co pak drahé a zdraví ne příliš prospěšné repelenty, když stačí vitamíny skupiny B. Takže před cestou do přírody nakoupit B-komplex, pivo do ruky a zastavovat cestou na kávičku :)

No to by se mi líbilo, teď je to popsané jak pravá letní pohodička, je to fajn si dát pivo, to je nejlepší repelent. A dát si ho cestou do lesa a ještě k tomu kávičku, to je dobrá kombinace, kdyb ta káva byla ledová, to bych si dala říct.

Více
#5 od marjenka

Více
#6 od Schwabka
O tom vitamínu B proti klíšťatům a komárům už tu někdo psal. A pomáhalo to, v tom lese, odpudit je? Na co pak drahé a zdraví ne příliš prospěšné repelenty, když stačí vitamíny skupiny B. Takže před cestou do přírody nakoupit B-komplex, pivo do ruky a zastavovat cestou na kávičku :)

Více
#7 od manufaktura
Děkuju za pěkné rozepsání názvů jednotlivých vitaminů. Když jsem byla dítě, tak mi maminka dávala B komplex, protože chtěla, abych měla hezké vlasy a taky když jsme šli někam do lesa, tak prý pot (když sníte vitamin B), který obsahuje právě vitamin B klíšťatům nevoní, takže je odpudí.

Více
#8 od Schwabka

Více
#9 od Schwabka
Vitamín B2 - riboflavin
Vitamín B15 - kyselina pangamová (jde o nedávno objevený vitamín)
Vitamíny skupiny B se souhrnně nazývají B-komplex a mají podobné účinky.
Co znamenají ta čísla také nevím, něco s počtem molekul možná?

Více
#10 od marjenka
Výborné, že má dáva tolik antioxidantů, co boují s volnými radikály. Ale že má tolik vyloženě dobrých látek, třeba ty vitaminy A, E, C, B2 a B15, to je super. Nevíte, jaký je rozdíl mezi B2 a B15 - co tam ty čísla znamenají?

• admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Administrator
  • Administrator
Více
#11 od admin
Odpověděl admin pro téma Káva jako antioxidant?
Článek snad ani netvrdí, že pitím kávy budete zdraví, ale to, že obsahuje spoustu látek, o kterých se málo ví ...

Více
#12 od manufaktura
Hodně se teď rozpoustaly diskuse o kávách, například o zelené kávě, která má pomáhat člověku zhubnout. Nevím,jestli pití kávy samo o sobě stačí, ale myslím si, že aby měl člověk zdravý životní styl, tak potřebuje daleko více, než jenom pít kávu.

• admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Administrator
  • Administrator
Více
#13 od admin

Čaje