× Diskuze a fórum o zdravém životním stylu

Spánek - Jak dlouho spát?

Více
#1 od Darja
Odpověděl Darja pro téma Spánek - Jak dlouho spát?
Já osobně, když jdu běhat před spaním, tak si vyčistím hlavu, unavým se, spálím mastné kyseliny a jdu spát s čistou hlavu příjemně unavená... všeobecně minimum jsou 4 hodiny, avšak to již zavání chronickou únavou... je to ale individuální, někdo potřebuje 8 hodin, jiný 12... je zapotřebí naslouchat svému tělu a na tabulky se vykašlat...nicméně když pravidelně běhám, dříve usnu a ráno jsem čilá a vyspalá a mám chuť vstát z poslete, když chvíli nic nedělám, lenivým a akorát se mi vůbec nic nechce...chce to vydržet, pravidelně sportovat a tělo si řekne dávku spánku...můj názor na mne odzkoušený :evil:

htttps://www.lifastar.cz

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Patník
Spánek - Jak dlouho spát? vytvořil uživatel Patník
Spánek, to je pro mnoho z nás věc, kterou milujeme a rádi bychom spali dlouho. Jenže někdy nás práce nebo jakékoliv trápení nutí být vzhůru. Jaká je optimální doba spánku pří normální režimu a při režimu, kdy vyvíjíme nějaký sport? V jednom článku jsem četl, že by se měla délka spánku prodlužovat s narůstajícími naběhanými kilometry nebo dobou, kterou jsme vyvíjeli danou aktivitu. Je to opravdu tak? Kolik hodin spánku stačí vám, abyste byli plní energie a dostatečně odpočatí?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Čaje