× Diskuze a fórum o zdravém životním stylu

10 jídel, kterým byste se měli vyhýbat

Více
#1 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma 10 jídel, kterým byste se měli vyhýbat
Taky jsem si všimla, že řada studií si vzájemně odporuje, takže záleží asi i na tom, kdo výzkumy provádí a jestli to třeba není na objednávku některých firem, kdy by to vyznělo jako lobby pro danou firmu. Ale možná sami vědci neví, co je správná odpověď a přiklánějí se tu na tu stranu, tu na druhou.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma 10 jídel, kterým byste se měli vyhýbat
A také jsou tam 2-3 potraviny, které jsou označované za superpotraviny (jak píšu v jiném příspěvku), takže to je docela rozporuplné.

Více
#3 od manufaktura
Ještě jednou jsem si přečtla rady, co nejíst a teď vidím, že se nedoporučují žádné limonády, protože je tam kyselina citronová, kterou mimochodem dávám do domácích sirupů, taky marmelád. A říká se tam, že originální Coca-Cola ji neobsahuje, ale co obsahuje za škodliviny, to už se tam nepíše.

Více
#4 od Schwabka
A ještě by mě zajímalo, na čem se má smažit, když ne na oleji :)

Více
#5 od Schwabka
Mně spíš překvapují ty třísloviny. Myslím že je spoustu horších věcí. Naštěstí čaj dlouho nelouhuju.

Více
#6 od Schwabka
Děkuji,za rady, zajímavé. A v čem se má tedy skladovat pečivo, v papírových pytlících ztvrdne, ne?

Více
#7 od manufaktura
děkuju za užitečné rady, třeba o tom skladování pečiva v sáčku jsem nevěděla, budu si na to dávat pozor a zkusím ho skladovat v papírových pytlících, to se snad může. O cizokrajném ovoci jsem to slyšela, prý by se mělo konzumovat jen to, co je pěstované u nás, je to pro nás přirozené.

Více
#8 od Z3
Proč myslíš? Máš nějaké důkazy? Nebo z čeho čerpáš to, že se ti to zdá jako nesmysl? :) Mám to z poměrně důvěryhodného zdroje :).

Více
#9 od blecha33
Odpověděl blecha33 pro téma 10 jídel, kterým byste se měli vyhýbat
Upřímně, bod číslo 9 mi přijde jako nesmysl...

Více
#10 od Z3
1) Nekonzumujte cizokrajné ovoce: kiwi, mandarinky, pomeranče atd. (jen v omezeném množství). Dováží se nezralé, dozrávají bez sluníčka, obsah vitamínů je minimální, zato obsah organických kyselin je maximální. Odvápňují a při značné konzumaci způsobují osteoporózu.

2) Kupované jahody z ciziny – obsahují oparové viry, způsobují afty a žloutenku typu A.

3) Nejezte nic, co obsahuje kyselinu citronovou, která je z organických kyselin nejagresivnější. Dává se do všech limonád, kromě čisté vody. Je ve spoustě potravin a bonbonech. Odvápňuje organismus – způsobuje křeče svalů, leptá sliznice, které pak snadno propouští infekční viry a bakterie. (pouze originální Coca-cola a Pepsi-cola jsou konzervovány kyselinou fosforečnou)

4) Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupeň přepalu a vznik dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách.

5) Nepoužívejte margaríny – umělé tuky. Máslo je zdravější. Žádná kráva své telátko neotráví, to raději zdechne…

6) Nejezte jogurty s dlouhou dobou trvanlivosti. Jsou plné konzervantů a jsou mrtvé. Pak musíte kupovat ACTIVII, která má položivé bakterie.

7) Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny. Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech.

Nekonzumujte pražené arašídy – obsahují jedovaté alfatoxiny. Dále chipsy pro opakovaný olejový přepal. Představte si, že pojídáte stotisící pytlík z 10× přepáleného oleje a jak vašim játrům udělá dobře.

9) Nejezte pečivo dlouhodobě uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans.

10) Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy, nedozrálé banány, dlouze vyluhovaný čaj – pro velký obsah tříslovin, které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem.
Poděkovali: Schwabka

Čaje