× Diskuze a fórum o zdravém životním stylu

10 důvodů proč jíst jogurt pro lepší zdraví

Více
#1 od rybička
Nejdřív si na obale přečtu, jestli neobsahuje modifikované škroby na zahuštění. Nekupuji ochucené jogurty ani jogurty s ovocem- tam je vždycky barvivo a konzervanty. Jogurt má tak výborné chladivé účinky, že ho nemůžu jíst ráno, kdy potřebuju co nejteplejší jídlo a pití. Podle mě stejně dobře jako jogurt poslouží i podmáslí nebo kefír.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od mss
Jogurt můžu každý den. Téměř jsem se odnaučila jíst ty ochucené jogurty. Nejlepší je čistý nesladký bílý a do toho si dát čerstvé ovoce. Už nějakou dobu se i chystám vyrobit si jogurt domácí, ale bohužel zatím nevyšel čas, a spíš se i bojím, jestli by to vyšlo. Jinak jogurt používám často i ve vaření a pečení. Do moučníků je ideální, buchta je pak krásně vláčná. Skvělý je taky i jako zálivka do salátů místo tučných dresingů z majonéz a podobně.

Více
#3 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma 10 důvodů proč jíst jogurt pro lepší zdraví
A ty skleničkové jogurty už jsem dlouho neměla - vadí mi nejen jejich vysoká cena, ale také tak sklenička, která je potom taková neskladná a nemám ji kam dát, takže ji potom mám dlouho ve špajzu a nakonec ji stejně vyhodím, ale je mi to líto.

Více
#4 od manufaktura

Když byly děti malé, tak jsem to zkoušela, dala jsem si teplé mléko a do toho pár lžiček jogurtu, tak jsem to dala pod peřinu a na druhý den z toho byl jogurt. Teď už jsem to dost dlouho nedělala, kdoví, jestli jsou takové jogurty, jak bývaly a jestli by se to zase podařilo.

Dnes už není nic jako dřív, ale určitě jsou jogurty, které se dají na výrobu domácího jogurtu použít. Myslím, že nejlepší jsou ty holandské bílé ve skleničce. Z těch by to mohlo jít.

Souhlasím s tím, že ta kvalita jogurtů, teda spoň většiny z nich už je někde jinde, než bývala. Asi budou opravdu vhodnější ty mléčné kvasinky. Myslím, že jogurt hollandia bude patřit k těm nejlepším, má nejvíc živých bakterií, tak bude celkově asi nejlepší.

Více
#5 od Schwabka

Když byly děti malé, tak jsem to zkoušela, dala jsem si teplé mléko a do toho pár lžiček jogurtu, tak jsem to dala pod peřinu a na druhý den z toho byl jogurt. Teď už jsem to dost dlouho nedělala, kdoví, jestli jsou takové jogurty, jak bývaly a jestli by se to zase podařilo.

Dnes už není nic jako dřív, ale určitě jsou jogurty, které se dají na výrobu domácího jogurtu použít. Myslím, že nejlepší jsou ty holandské bílé ve skleničce. Z těch by to mohlo jít.

Více
#6 od marjenka

No, hlavně bych volila bílý jogurt, a ne ovocný, protože vím, že ovoce, které má být jakousi přidanou hodnotou, jsou často náhražky, které kolem ovoce nešly. Takže je lepší, když máte bílý jogurt a přidáte si do něj lžičku nebo dvě domácí marmelády, a tak si vytvoříte pochoutku, kterou si zároveň uděláte i zdravou pochoutkou.

Taky mám radši bílý jogurt, ale nevěděla jsem, že ovoce nahrazují něčím, co teda ovoce vůbec není. I tak si do jogurtu dám třeba ovesné vločky nebo něco jiného a pochutnám si na tom. Někdy si tam dám třeba i tu marmeládu, když mám chuť na sladké.

Více
#7 od marjenka

O prospěšnosti jogurtu našemu zdraví bych snad ani nepochybovala, spíš jde o to, jaký jogurt si vybrat. Ne všechny obsahují "hodné" bakterie, některé firmy produkují spíš jakési rosolovité náhražky. A já osobně bych nešla ani do nízkotučných jogurtů.

Je fakt, že si člověk musí umět vybrat mezi tím, co je opravdový jogurt a mezi tím, co je fakt jenom nějaká náhrážka, je vidět, že když necháš jogurt stát venku do druhého dne, tak z něho nezůstane nic, co by složením nebo konzistencí odpovídalo jogurtu.

Více
#8 od marjenka

Právě jsem dostala mail, ze kterého vyplývá, že jogurty nejsou vůbec zdravé, ale naopak škodí cévám a způsobují trombózy. Jde jen o marketingové lákadlo na lidi, aby si kupovali pravidelně něco, co jim v konečném důsledku ještě ublíží. Je vědecky prokázáno právě českými výzkumníky, že enzimy v našem těle si s tak velkou "umělou" molekulou nedokáží poradit, usazují se pak v cévách a po nahromadění se uvolňují do krevního řečiště.
JOGURTY NE!!!

A odkud čerpáš, to je celkem dost drsné, cos napsal, protože už od mých mladých let se prosazuje, že člověk by jogurty měl do sebe dostat a taky zakysané výrobky z mléka, že jsou hezky zdravé a prospěšné pro tělo. A ono to tak není?

Více
#9 od marjenka

No prodávají na to i speciální přístroje, dělá se to z mléka a přidávají se něho speciální buněčné kultury

Přijde mi, že je to zbytečné, ten jogurtovač, že je to jenom další krám, myslím, že to jde v pohodě i bez něho a možné ty specilní buněčné kultury budou dobré, aby byla jistota, že se to povede, protože u těch dnešních jogurtů si člověk není ničím jistý.

Více
#10 od marjenka

Nezkoušel jste někdo dělat si jogurt doma?

Více
#11 od marjenka

10 důvodů proč jíst jogurt pro lepší zdraví

Tak jogurty máme moc rádi, jsem ráda, že jsou takové zdravé, hlavně si je dávám na snídani, dám si třeba bílý jogurt a do toho si něco zamíchám, třeba ovesné vločky a hned se cítím po ránu líp a celkem i sytá. Už jsem si na to zvykla, nepotřebuju maso, nebo chleba.

Více
#12 od Schwabka
Někdy jsou tam ale kousky ovoce, tak to asi nebudou náhražky, ale spíš odpad, co se nikam nehodil. Nevylučuji hnilobu. Souhlasím, že je lepší koupit bílý kvalitní jogurt a dát si do něj vlastní marmeládu. Akorát že mě to pak vůbec nechutná. Ach jo.

Více
#13 od manufaktura
No, hlavně bych volila bílý jogurt, a ne ovocný, protože vím, že ovoce, které má být jakousi přidanou hodnotou, jsou často náhražky, které kolem ovoce nešly. Takže je lepší, když máte bílý jogurt a přidáte si do něj lžičku nebo dvě domácí marmelády, a tak si vytvoříte pochoutku, kterou si zároveň uděláte i zdravou pochoutkou.

Více
#14 od Schwabka
O prospěšnosti jogurtu našemu zdraví bych snad ani nepochybovala, spíš jde o to, jaký jogurt si vybrat. Ne všechny obsahují "hodné" bakterie, některé firmy produkují spíš jakési rosolovité náhražky. A já osobně bych nešla ani do nízkotučných jogurtů.

Více
#15 od manufaktura
Je až neskutečné, co takový obyčejný jogurt zmůže. Zarazilo mě, že má i protirakovinné účinky, a že bojuje hlavně s rakovinou tlustého střeva. Taky s rakovinou horní části trávicího traktu. Osobně mi moc chutná, takže si ho ráda dám.

Více
#16 od Maruška
Obsah toho mailu by mne také zajímal...

• admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Administrator
  • Administrator
Více
#17 od admin

Právě jsem dostala mail, ze kterého vyplývá, že jogurty nejsou vůbec zdravé, ale naopak škodí cévám a způsobují trombózy. Jde jen o marketingové lákadlo na lidi, aby si kupovali pravidelně něco, co jim v konečném důsledku ještě ublíží. Je vědecky prokázáno právě českými výzkumníky, že enzimy v našem těle si s tak velkou "umělou" molekulou nedokáží poradit, usazují se pak v cévách a po nahromadění se uvolňují do krevního řečiště.
JOGURTY NE!!!

A můžete sem ten mail dát? Je to totiž pěkný nesmysl co píšete, díky

• Anonym
  • Návštěvník
  • Návštěvník
#18 od Anonym
JOGURTY NE!!!

Více
#19 od Ruprecht
No prodávají na to i speciální přístroje, dělá se to z mléka a přidávají se něho speciální buněčné kultury

Více
#20 od Karel3
Nám dělala jogurt vždycky babička, už si nepamatuju jak, ale vždycky ho měla v peřinách:)

Více
#21 od Beata1
Nezkoušel jste někdo dělat si jogurt doma?

www.lifestar.cz - Ostropestřec mariánský nás baví :)

• admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Administrator
  • Administrator
Více

Čaje