× Diskuze a fórum o závislostech

Závislost na rodičích

Více
#1 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Závislost na rodičích
Je dost možné, že svoje maminky vidí jako modly, že tak by měla jejich budoucí žena vypadat. O ženách jem slyšela, že si vybírají manžela podle tatínka, nebo jeho opak, ale jestli to tak platí i mužů, to jsem neslyšela, ale věrně doufám, že nejsem kopií své tchýně, doufám, že jsem jejím opakem.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Alena
Odpověděl Alena pro téma Závislost na rodičích
Ono to je asi tím, že muži si myslí, že všechny ženy se o ně budou starat jako maminky a pak jsou zklamaní... Mají podle matky takový vzor, myslí si, že je to tak normální...

Více
#3 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Závislost na rodičích
To teda je. Zvláštní je aspoň pro mě to, že takoví mamánci jsou většinou muži. Maminka je v nouzi, tak zapomenu na to, co jsme si ujednali s manželkou a rodinou a honem za maminkou. Ale existuje podle vás něco, čím vliv maminky na takové typy mamánků oslabit, nebo se s tím musí manželka smířit?

Více
#4 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Závislost na rodičích
Podle mě taky jo, závislost může mít člověk asi téměř na čemkoliv. Spousta lidí je třeba dneska svobodných a žijí stále u rodičů, možná proto, že je to pohodlné, ale tak když to všem vyhovuje, tak dejme tomu. Když jsou pak ale takoví "mamánci", kteří poslouchají maminku na slovo a omezuje jim i rodinný život, tak to může být pěkně na mrtvici.

Více
#5 od marjenka
Odpověděl marjenka pro téma Závislost na rodičích
Tak podle mě může, protože to vidím na svém příteli, jaký je to mamičák. Máme naplánované nějaké své plány, ale v okamžiku, co mu zavolá jeho mamka, tak na všecko zapomene a poslouchá ji, peláší za ní, upřednostní ji před vším. Nevím, čím to je, jsou to většinou přísné matky, co si naučily děti furt poslouchat a nerespektují jejich životy, chtějí, aby to tak bylo napořád.

• sisi
  • Avatar uživatele sisi Autor tématu
  • Pokročilý
  • Pokročilý
Více
#6 od sisi
Závislost na rodičích vytvořil uživatel sisi
Myslíte, že můžou být děti i v dospělosti závislé na rodičích? Čím to může být?

Čaje