× Diskuze a fórum o volném čase

Čte dnes ještě někdo?

Více
#1 od Ludmila K
Odpověděl Ludmila K pro téma Čte dnes ještě někdo?

Podle meho nazoru dnes čím dál víc lidí tráví méně času četbou, hlavně dětí, což je škoda...

No, to je tím, že děti mají čím dál více jiné zábavy a rodiče jim kupujou zbytečnosti.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Čte dnes ještě někdo?

Co si myslíte o Štorchovinách pro děti? Mě to vychovalo a i mi to místy dost pomohlo v dějepisu ale četl jsem i značné kritiky nerealistického pojetí. Co si myslíte vy?

Myslíte jako Lovce mamutů a tak? Je to trošku problém s takovými knížkami, člověk / dítě to třeba bere jako fakt a ono to ve skutečnosti bylo trochu jinak. Ale kdo dneska dokáže přesně říct, jak to tehdy doopravdy bylo - nikdo.

Více
#3 od suplyk
Odpověděl suplyk pro téma Čte dnes ještě někdo?
Já čtu velmi rád ale tak nějak se k tomu málokdy dostanu. Největší mojí ironií je, že prakticky vždy když si číst můžu tak na to nemám náladu a přesně naopak když nemůžu tak bych tak chtěl. Co si myslíte o Štorchovinách pro děti? Mě to vychovalo a i mi to místy dost pomohlo v dějepisu ale četl jsem i značné kritiky nerealistického pojetí. Co si myslíte vy?

Více
#4 od mss
Odpověděl mss pro téma Čte dnes ještě někdo?
Já tedy čtu, a ráda, velmi ráda. Ale je mi opravdu smutno z toho, jak lidé nečtou a nebaví je to. Já to beru jako výmluvy. Vždyť čtení nás vzdělává, rozvíjí naši slovní zásobu, podporuje naši představivost... Nechápu lidi, co nemají rádi knihy. Ale odsuzovat je nebudu, znám mnoho lidí, co opravdu nemají čas, ale taky mnoho lidí, co berou čtení jako zbytečnost.

Více
#5 od Schwabka
Já tedy čtu, trochu. Teď mám rozečtenou jednu knížku, na kterou se každý den těším, že si konečně sednu a budu pokračovat ve čtení, ale nějak mi to poslední dny nevychází. Tak snad dnes.

Více
#6 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Čte dnes ještě někdo?

To je pravda, nebýt Harryho Pottera, tak děti nečtou už skoro vůbec. Ale jsou i vyjímky a taky záleží na rodičích, jestli je k četbě vedou.

Přesně tak, ono záleží hlavně i na okolí dětí, aby se k tomu vedlo, protože dítě samo o sobě dělá to, co dělá jeho rodič a když ho vidí pořád u počítače, tak také sedí u počítače, protože z domova nic jiného nezná, a jenom napodobuje.

Samozřejmě že rodiče musí jít svým dětem příkladem, a pokud opravdu n ic jiného nedělají, pak také děti to považují za normální a nehledají nic dalšího, protože rodič je pro ně do určité doby obrovským vzorem, v době studií už jsou to kamarádi.

Více
#7 od marjenka
Odpověděl marjenka pro téma Čte dnes ještě někdo?

To je pravda, nebýt Harryho Pottera, tak děti nečtou už skoro vůbec. Ale jsou i vyjímky a taky záleží na rodičích, jestli je k četbě vedou.

Přesně tak, ono záleží hlavně i na okolí dětí, aby se k tomu vedlo, protože dítě samo o sobě dělá to, co dělá jeho rodič a když ho vidí pořád u počítače, tak také sedí u počítače, protože z domova nic jiného nezná, a jenom napodobuje.

Více
#8 od marjenka

Sdílím s vámi váš názor. Je to hrozné, že děti od raného věku místo toho, aby seděly na koberci a louskali si knížečky pro děti, tak sedí s tabletem, na který upřeně zírají, aby už posté sledovali tu samou pohádku. A pak jak rostou, tak nemají ke knížkám žádný vztah.

No, to je právě škoda, že nemají vůbec žádný vztah ke knížkám a když se jich třeba pak zeptáte, co naposled četli, tak si nemohou vůbec vzpomenout a pak řeknou, že to byla nějaká dětská knížka z doby, co se učili číst, to je přece škoda, ne?

Více
#9 od marjenka

Ony za to ty děti ale nemůžou. V dnešním technickém světě se bez toho stejně neobejdou. Vidí to všude kolem sebe a nedělají nic jiného než kopírují rodiče (případně lidi, se kterými tráví hodně času). A když tito lidé sedí celé dny u počítače, tak se nelze divit, že děti to chtějí dělat taky. Snad to ale s tím čtením není tak zlé. Některé děti určitě čtou, i když jich už není tolik. Pokrok nezastavíme :)

Jo, děti za to nemůžou, ale je i na rodičích i na učitelích, aby je k tomu trochu vedly, aby neseděli jenom u počítače nebo u mobilu nebo u jiných vymožeností, ale aby si dokázali vychutnat i knížku, nebo naučný časopis.

Více
#10 od Schwabka
Ony za to ty děti ale nemůžou. V dnešním technickém světě se bez toho stejně neobejdou. Vidí to všude kolem sebe a nedělají nic jiného než kopírují rodiče (případně lidi, se kterými tráví hodně času). A když tito lidé sedí celé dny u počítače, tak se nelze divit, že děti to chtějí dělat taky. Snad to ale s tím čtením není tak zlé. Některé děti určitě čtou, i když jich už není tolik. Pokrok nezastavíme :)

Více
#11 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Čte dnes ještě někdo?
Sdílím s vámi váš názor. Je to hrozné, že děti od raného věku místo toho, aby seděly na koberci a louskali si knížečky pro děti, tak sedí s tabletem, na který upřeně zírají, aby už posté sledovali tu samou pohádku. A pak jak rostou, tak nemají ke knížkám žádný vztah.

Více
#12 od marjenka
Tak já teda čtu, ráda. Ale knížky moc ne, to spíš si koupím nějaký časopis a tak se dozvím fůru receptů a dobrých rad. Taky se dívám na internet na různé věci, a to se tam dozvím třeba i zajímavosti, kam na dovolenou nebo i o jídle. Děti by měly víc číst.

Více
#13 od Schwabka

Více
#14 od kiki
Čte dnes ještě někdo? vytvořil uživatel kiki
Podle meho nazoru dnes čím dál víc lidí tráví méně času četbou, hlavně dětí, což je škoda...

Čaje