×
Diskuze a fórum o všem možném
Brambory mají rády temno
- manufaktura
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
#1
od manufaktura
Děkuju za dobrou radu. Je fakt, že občas narazím na nahořklé brambory. A proto se mají skladovat ve tmě nebo ve sklepě. Je fakt, že každý ale nemá sklípek, kde by je skladoval, taky nemám, takže skladování vypouštím a kupuju jen tolik, co potřebujeme.
Odpověděl manufaktura pro téma Brambory mají rády temno
Brambory obsahují látku - solanin - který dělá to, že jsou někdy takové nahořklé. Když je skladujete někde na slunci, ne ve tmě, tak je ho tam ještě víc a ve velkém je i jedovatý. Když ale brambory vykopete, mají tenkou slupku, ty do sklepa nedávejte, a na skladování se dávají, až když mají tlustou slupku a jsou zralé. Ve sklepě by mělo být kolem osmi stupňů.
Děkuju za dobrou radu. Je fakt, že občas narazím na nahořklé brambory. A proto se mají skladovat ve tmě nebo ve sklepě. Je fakt, že každý ale nemá sklípek, kde by je skladoval, taky nemám, takže skladování vypouštím a kupuju jen tolik, co potřebujeme.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- marjenka
-
Autor tématu
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Méně
Více
- Příspěvky: 428
- Obdržená poděkování 0
#2
od marjenka
Brambory mají rády temno vytvořil uživatel marjenka
Brambory obsahují látku - solanin - který dělá to, že jsou někdy takové nahořklé. Když je skladujete někde na slunci, ne ve tmě, tak je ho tam ještě víc a ve velkém je i jedovatý. Když ale brambory vykopete, mají tenkou slupku, ty do sklepa nedávejte, a na skladování se dávají, až když mají tlustou slupku a jsou zralé. Ve sklepě by mělo být kolem osmi stupňů.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.