× Diskuze a fórum o všem možném

Využití křišťálové koule ve Feng Shui

Více
#1 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Využití křišťálové koule ve Feng Shui

Feng shui je velmi zajímavé leč komplikované a nesmírně sofistikované učení. A musí se opravdu mistrně ovládat, aby to mělo nějaký efekt. Musím s odstupem času říct, že leccos funguje, ale trochu jinak než člověk původně zamýšlel - což si vysvětluji tím, že se to třeba neudělalo úplně správně.

A co to je za učení, čím se zabývá a k čemu má člověka dovést? Vím, že je v poslední době zase moderní a moc západních učenců a lidí vůbec se přiklání k východnímu učení, ale co je jeho podstatou, to bych ráda věděla.

Pokud vím, tak jedna z hlavních součástí feng shui je bydlení. Jde o to, jak situovat dům a zahradu, jak si uspořádat byt, jednotlivé místnosti a nábytek, aby bylo dosaženo harmonie a všechny živly (voda, oheň vzduch a země) byly v rovnováze. Je to hodně složité.

Děkuju za hezký výklad, taky nejsem moc zdatná co se týká znalostí o této filozofii. A co na ni sama říkáš? Věříš, že sprvné usořádání domu a nábytku v něm ti pomůže nastolit harmonii a rovnováhu všech živlů?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Využití křišťálové koule ve Feng Shui

Feng shui je velmi zajímavé leč komplikované a nesmírně sofistikované učení. A musí se opravdu mistrně ovládat, aby to mělo nějaký efekt. Musím s odstupem času říct, že leccos funguje, ale trochu jinak než člověk původně zamýšlel - což si vysvětluji tím, že se to třeba neudělalo úplně správně.

A co to je za učení, čím se zabývá a k čemu má člověka dovést? Vím, že je v poslední době zase moderní a moc západních učenců a lidí vůbec se přiklání k východnímu učení, ale co je jeho podstatou, to bych ráda věděla.

Pokud vím, tak jedna z hlavních součástí feng shui je bydlení. Jde o to, jak situovat dům a zahradu, jak si uspořádat byt, jednotlivé místnosti a nábytek, aby bylo dosaženo harmonie a všechny živly (voda, oheň vzduch a země) byly v rovnováze. Je to hodně složité.

Více
#3 od marjenka
Odpověděl marjenka pro téma Využití křišťálové koule ve Feng Shui

Taky mám křišťál moc ráda a je tak nádherný, že bych snad uvěřila, že v sobě promítá něco, co není každému smrtelníkovi jasné a hned pochopitelné. A hezké bylo i to tvrzení o našem šestém smyslu, který je nánosem racionality otupen a zatlačen do pozadí, takže nemůžeme vnímat mnoho jemných nuancí kolem sebe.

Taky mám křišťál moc ráda a je to krásný a čistý kámen, ale abych si ho koupila, to mě nenapadlo, teda nějakou křišťálovou kouli. Je to pěkná dekorace, mám kamarádku, co se kameny profesně zabývá, tak ta má křišťál doma, ale nepoužívá ho k tomu, aby viděla do budoucnosti.

Více
#4 od marjenka

Já teda sama na to moc nevěřím, že by s ní někdo mohl vidět do budoucnosti a že by nás její síla nějak moc ovlivňovala, dokonce má ovlivňovat manželství a lásku nebo děti, když bude na západě? Jsou to zajímavé věci, ale nevěřím jim.

Taky mě připadalo jako nesmysl, že by se někdo podíval do koule a viděl minulost nebo budoucnost. Ale tento článek mi to objasnil. Není to koule jako taková, ale křišťál. A to už je jiná. jsou různé věci mezi nebem a zemí, které člověk nevnímá, protože už jsme jaksi otupělí a náš "šestý smysl" je téměř nefunkční.

Aha, takže díky tomu materiálu, díky tomu křišťálu tedy uvidím, co mě v budoucnosti očekává. Vím, že jsou nějaké takové věci, které se nedají rozumem odůvodnit, a že jsou mezi nebem a zemí, že naše západní kultura k tomu přispívá. Ale potřebovala bych i nějaké důkazy.

Více
#5 od marjenka

Více
#6 od Schwabka

Já tomu učení teda moc nerozumím, co jsem četla, co byly jenom takové krátké články. Ale pro mě je těch kdyby nějak moc. Kdybych to opravdu ovládala, kdybych to udělala správně, pak už je to skoro jako nějaký alibismus. Mám ráda tajemno, ale taky pár důkazů, že to pomáhá.

Feng shui je sofistikované učení, které se musí dokonale ovládat a potom funguje. Nedá se to samozřejmě naučit z několika krátkých článků, je to běh na dlouhou trať, možná i na celý život, spíš něco jako způsob života. Na druhou stranu si myslím, že se v pohodě dá žít i bez něj.

Více
#7 od manufaktura
Taky mám křišťál moc ráda a je tak nádherný, že bych snad uvěřila, že v sobě promítá něco, co není každému smrtelníkovi jasné a hned pochopitelné. A hezké bylo i to tvrzení o našem šestém smyslu, který je nánosem racionality otupen a zatlačen do pozadí, takže nemůžeme vnímat mnoho jemných nuancí kolem sebe.

Více
#8 od manufaktura
Já tomu učení teda moc nerozumím, co jsem četla, co byly jenom takové krátké články. Ale pro mě je těch kdyby nějak moc. Kdybych to opravdu ovládala, kdybych to udělala správně, pak už je to skoro jako nějaký alibismus. Mám ráda tajemno, ale taky pár důkazů, že to pomáhá.

Více
#9 od Schwabka

Já teda sama na to moc nevěřím, že by s ní někdo mohl vidět do budoucnosti a že by nás její síla nějak moc ovlivňovala, dokonce má ovlivňovat manželství a lásku nebo děti, když bude na západě? Jsou to zajímavé věci, ale nevěřím jim.

Taky mě připadalo jako nesmysl, že by se někdo podíval do koule a viděl minulost nebo budoucnost. Ale tento článek mi to objasnil. Není to koule jako taková, ale křišťál. A to už je jiná. jsou různé věci mezi nebem a zemí, které člověk nevnímá, protože už jsme jaksi otupělí a náš "šestý smysl" je téměř nefunkční.

Více
#10 od Schwabka

Více
#11 od marjenka

Více
#12 od manufaktura
Křišťál mám sama moc ráda, je to pro mě synonymem něčeho krásného, čistého, je to také hezká dekorace. A i když mám kameny moc ráda, tak je to pro mě zatím velká investice, takže snad ji dostanu jako dárek.

Více
#13 od Alena
Odpověděl Alena pro téma Využití křišťálové koule ve Feng Shui
Tak to asi vytáhnu ze sklepa křišťálovou kouli po babičce:)

• admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Administrator
  • Administrator
Více

Čaje