× Diskuze a fórum o všem možném

Přehled potravin podle jejich zásadotvornosti a kyselinotvornosti

Více
#1 od manufaktura
Moc děkuju za hezké vysvětlení. Vždycky mě zajímalo, jak tělo funguje. A že žaludek potřebuju kyseliny ke trávevení sice vím, ale že při metabolizování proteinů z masa taky vznikají kyseliny, to jsem nevěděla. A ještě jsem četla, že tělu trvá strašně dlouho, než maso rozloží, takže v něm zahnívá, je to pravda?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od manufaktura
Rádo se stalo, jsem moc ráda, že jsem mohla přispět se svou troškou do mlýna. Taky nejsem technický typ, ale co nevím, tak mi radí manžel, takže ráda předám, co vím, dál, když je to pro dobrou věc. Je to bezvadná tabulka, uvažuju, že si ji vytisknu a dám na ledničku.

• admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Administrator
  • Administrator
Více
#3 od admin
S tim citronem a masem je to takto: k tomu, aby se mohlo maso v žaludku začít trávit, musí se vyloučit více HCl, tedy kyseliny... A i při metabolizování proteinů z masa vzniká spousta kyselích produktů, ale běžně si s tím tělo poradí, má na to mnoho nástrojů, velkou roli hrajou i ledviny...
Poděkovali: manufaktura

Více
#4 od Schwabka
Bože, to jsem ale počítačový analfabet. To jsem vůbec nevěděla, že se tak dá zvětšit text. Vida, co se tu člověk všechno naučí. Děkuji za pomoc a za radu. Už jsem si krásně početla. To jsou velmi užitečné informace.

Více
#5 od manufaktura
Dá se to zvětšit tak, jako klasický text, takže zmáčkeněte CTRL a točte kolečkem na myši do dostatečného zvětšení. Až to bude dost veliké, klidně si tak nechejte nastavenou velikost ostatních příspěvků :) Pěkné počteníčko, článek je to opravdu zajímavý.

Více
#6 od Schwabka
Mně to už nepřekvapuje, že citron je zásadotvotný, už jsem o tom slyšela :D Ono má tyhle účinky asi všechno ovoce, ne? Ani ta relaxace mě nepřekvapila a laskavost už z toho pak logicky vyplývá. Akorát že to nemůžu přečíst, je to hrozně mrňavý (čtu jen komentáře) - nedá se ten obrázek nějak zvětšit? Tohle by mě dost zajímalo :-))

Více
#7 od manufaktura
To je opravdu nečekané, že kyselý ctron s limetkou mají zásadotvorné účinky, ale maso třeba kyselinotvorné, asi to souvisí s chemickými procesy v našem těle. Je fajn, že milé pocity mě samé a také být milá je hodnoceno jako zásadotvorné, kdežto ty kyselé obličeje, které kolem mě někdy jsou jsou kyselotvorné.

Více
#8 od Dorothea
Mě docela překvapuje, že citron a limetka jsou tak silně zásadotvorné. No a maso tak strašně kyselinotvorné??? To bude chtít asi trochu přehodnotit stravování :/ Jenže když se tak na to dívám, tak už fakt nevim co jíst, protože jím samá kyselinotvorná jídla :/

Více
#9 od manufaktura
Je zajímavé, že se teď všichni baví o tom, že překyselujeme svůj organismus. To je pravda, ale taky se zapomíná říkat, že je taky hodně potravin, které nám pomáhají dorovnávat hladinu. Překvapilo mě, že i relaxace a laskavost sem patří.

• admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Administrator
  • Administrator
Více

Čaje