×
Diskuze a fórum o všem možném
Sója
- marjenka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Méně
Více
- Příspěvky: 428
- Obdržená poděkování 0
#1
od marjenka
Taky sóju nezavrhuju a dám si ji ráda, ale je jasné, že čočka, nebo fazole nebo dokonce doma vypěstovaný hrášek je unikát a je pro nás to nejlpeší, a spíš beru sóju jako něco, co bereme jako nádstavbu na normální jídlo, do špekáčků a tak.
Odpověděl marjenka pro téma Sója
A co tak naše luštěniny, jako je hrášek, čočka a fazole, to jsou přece také super potraviny, které ovlivňují velmi pozitivně naše zdraví a pomáhají trávení, mají hodně vlákniny a jsou zdraví taky prospěšné. Já osobně volím raději je, ale sóju občas v nějakých potravinách nezavrhuju.
Taky sóju nezavrhuju a dám si ji ráda, ale je jasné, že čočka, nebo fazole nebo dokonce doma vypěstovaný hrášek je unikát a je pro nás to nejlpeší, a spíš beru sóju jako něco, co bereme jako nádstavbu na normální jídlo, do špekáčků a tak.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- marjenka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Méně
Více
- Příspěvky: 428
- Obdržená poděkování 0
#2
od marjenka
Taky bych byla spíš pro naše potraviny, luštěniny, protože co pochází od nás, z České republiky, to je samozřejmě lepší než jakýkoliv dovoz, protože pak to trpí tím, že se to musí chemicky ošetřit, aby to zvládlo cestu a taky to ztrácí fůru dobrých látek.
Odpověděl marjenka pro téma Sója
Že, proč hned sóju? Naše luštěniny jsou taky fajn, ale asi nebudou mít úplně stejné účinky a pozitiva. Jinak já sóju moc ráda, sice ne v podobě těch "polystyrénových" sojových nudliček a mas, ale v původní luštěninové podobě a nebo jako tofu či tempeh.
Taky bych byla spíš pro naše potraviny, luštěniny, protože co pochází od nás, z České republiky, to je samozřejmě lepší než jakýkoliv dovoz, protože pak to trpí tím, že se to musí chemicky ošetřit, aby to zvládlo cestu a taky to ztrácí fůru dobrých látek.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- marjenka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
Méně
Více
- Příspěvky: 428
- Obdržená poděkování 0
#3
od marjenka
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Schwabka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
#4
od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Sója
Že, proč hned sóju? Naše luštěniny jsou taky fajn, ale asi nebudou mít úplně stejné účinky a pozitiva. Jinak já sóju moc ráda, sice ne v podobě těch "polystyrénových" sojových nudliček a mas, ale v původní luštěninové podobě a nebo jako tofu či tempeh.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- manufaktura
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
#5
od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Sója
A co tak naše luštěniny, jako je hrášek, čočka a fazole, to jsou přece také super potraviny, které ovlivňují velmi pozitivně naše zdraví a pomáhají trávení, mají hodně vlákniny a jsou zdraví taky prospěšné. Já osobně volím raději je, ale sóju občas v nějakých potravinách nezavrhuju.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- Schwabka
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
#6
od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Sója
Docela by mě zajímalo, jak ty výzkumy, založené na evropské populaci, dopadnou. V dnešní době, kdy můžeme mít potraviny naprosto odkudkoliv, zapomínáme, že nejlepší pro nás je to, co pochází odsud. Třeba existuje nějaká ryze evropská potravina, která má podobné účinky jako soja a pro nás by byla přirozenější? Soju rozhodně ano, ale spíš na zpestření jídelníčku, občas.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- manufaktura
-
- Offline
- SUPER SPECIALISTA
-
#7
od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Sója
V poslední době se diskutuje, že ve špekáčcích, nebo lépe v párečcích je samá sója a jak je to špatně. A taky shledávám, kolik má sója dobrých zdravotních účinků. Takže taková hrozba to asi až tak moc nebude. Je jasné, že má i negativní, ale to mají asi všechna jídla.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- admin
-
Autor tématu
- Offline
- Administrator
-