× Diskuze a fórum o všem možném

Sója

Více
#1 od marjenka
Odpověděl marjenka pro téma Sója

A co tak naše luštěniny, jako je hrášek, čočka a fazole, to jsou přece také super potraviny, které ovlivňují velmi pozitivně naše zdraví a pomáhají trávení, mají hodně vlákniny a jsou zdraví taky prospěšné. Já osobně volím raději je, ale sóju občas v nějakých potravinách nezavrhuju.

Taky sóju nezavrhuju a dám si ji ráda, ale je jasné, že čočka, nebo fazole nebo dokonce doma vypěstovaný hrášek je unikát a je pro nás to nejlpeší, a spíš beru sóju jako něco, co bereme jako nádstavbu na normální jídlo, do špekáčků a tak.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od marjenka

Že, proč hned sóju? Naše luštěniny jsou taky fajn, ale asi nebudou mít úplně stejné účinky a pozitiva. Jinak já sóju moc ráda, sice ne v podobě těch "polystyrénových" sojových nudliček a mas, ale v původní luštěninové podobě a nebo jako tofu či tempeh.

Taky bych byla spíš pro naše potraviny, luštěniny, protože co pochází od nás, z České republiky, to je samozřejmě lepší než jakýkoliv dovoz, protože pak to trpí tím, že se to musí chemicky ošetřit, aby to zvládlo cestu a taky to ztrácí fůru dobrých látek.

Více
#3 od marjenka

Sója

Soju mám ráda a když jsem byla mladší, tak mi ji sestra dávala, protože pracovala ve zpracovatelském průmyslu zeleniny, takže jsme si měli pravidelně. Teď ji zas tak pravidelně nemám, ale ráda si na ní občas pochutnám.

Více
#4 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Sója
Že, proč hned sóju? Naše luštěniny jsou taky fajn, ale asi nebudou mít úplně stejné účinky a pozitiva. Jinak já sóju moc ráda, sice ne v podobě těch "polystyrénových" sojových nudliček a mas, ale v původní luštěninové podobě a nebo jako tofu či tempeh.

Více
#5 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Sója
A co tak naše luštěniny, jako je hrášek, čočka a fazole, to jsou přece také super potraviny, které ovlivňují velmi pozitivně naše zdraví a pomáhají trávení, mají hodně vlákniny a jsou zdraví taky prospěšné. Já osobně volím raději je, ale sóju občas v nějakých potravinách nezavrhuju.

Více
#6 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Sója
Docela by mě zajímalo, jak ty výzkumy, založené na evropské populaci, dopadnou. V dnešní době, kdy můžeme mít potraviny naprosto odkudkoliv, zapomínáme, že nejlepší pro nás je to, co pochází odsud. Třeba existuje nějaká ryze evropská potravina, která má podobné účinky jako soja a pro nás by byla přirozenější? Soju rozhodně ano, ale spíš na zpestření jídelníčku, občas.

Více
#7 od manufaktura
Odpověděl manufaktura pro téma Sója
V poslední době se diskutuje, že ve špekáčcích, nebo lépe v párečcích je samá sója a jak je to špatně. A taky shledávám, kolik má sója dobrých zdravotních účinků. Takže taková hrozba to asi až tak moc nebude. Je jasné, že má i negativní, ale to mají asi všechna jídla.

• admin
  • Avatar uživatele admin Autor tématu
  • Administrator
  • Administrator
Více
#8 od admin
Sója vytvořil uživatel admin

Čaje