× Diskuze a fórum o esoterice

Meditace

Více
#1 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Meditace
Ono také záleží, jak člověk to slovo "meditace" pojme. Meditací může být rozumněno třeba i jen pouhé uvolnění, kdy se člověk natáhne a na nic nemyslí (zjednodušeně řečeno). Jsem slyšela, že když alespoň jednou za den člověk toto udělá, může se cítit lépe a třeba i lépe vzdorovat stresu a podobným civilizačním neduhům. Samozřejmě pokud se jedná o nějaký závažný problém, je třeba vyhledat odbornou pomoc.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od Beata1
Odpověděl Beata1 pro téma Meditace
Meditace jistě ano, ale správně vedená meditace je velmi komplexní a složitá záležitost, doporučuji zkusit tradiční čínskou medicínu, holistický přístup a například akupunktura by mohla být to pravé řešení, ale pozor na výběr toho, kdo vám tu akupunkturu provede, je zde mnoho samozvaných čínských lékařů...bez znalostí širších souvislostí...

www.lifestar.cz - Ostropestřec mariánský nás baví :)

Více
#3 od Schwabka
Odpověděl Schwabka pro téma Meditace

Ikdyž toto téma zatím nezapadí koncepčně do webu zdravi-nemoc. cz, je to velmi zajímavé a všechny nás to zajímá, díky Alča

A to bych si tedy dovolila nesouhlasit, toto téma velmi koncepčně zapadá do tohoto webu. Přeci psychické potíže velmi úzce souvisí s fyzickými potížemi (kterým můžeme říkat třeba nemoc) A pokud meditace pomáhá vyřešit psychický problém, vyléčí tím i nemoc (v ideálním případě, velmi zjednodušeně řečeno) A o to nám tu přeci jde :)

• datlik7
  • Avatar uživatele datlik7 Autor tématu
  • Začátečník
  • Začátečník
Více
#4 od datlik7
Odpověděl datlik7 pro téma Meditace
Uvedu konkrétní situaci, kterou jsem musela řešit nedávno. Měla jsem potíže s žaludkem, bývalo mi často zle a nevěděla jsem, čím to je. Známá, která se tímto zabývá, mi oznámila, že to je způsobeno psychickým nesouladem a následným "zablokováním" čaker, a že si mám udělat meditaci na jejich harmonizaci (od Doreen Virtue). Už na druhý den mi bylo podstatně lépe a o pár dnů později jsem již měla relativně klid od předchozích potíží.

Více
#5 od Alena
Odpověděl Alena pro téma Meditace
Mohu poprasit o konkretní vypopsání situace, nepotřebu znát konkretní detaily, stači přiblížit situaci. Ikdyž toto téma zatím nezapadí koncepčně do webu zdravi-nemoc. cz, je to velmi zajímavé a všechny nás to zajímá, díky Alča

• datlik7
  • Avatar uživatele datlik7 Autor tématu
  • Začátečník
  • Začátečník
Více
#6 od datlik7
Meditace vytvořil uživatel datlik7
Věnujete se meditacím v rámci léčby některých psychických či fyzických potíží? Já si už několika meditacemi prošla a vždy měly účinek, ať už šlo o meditace na posílení sebevědomí a odstranění psychických bloků, nebo odstranění fyzických potíží v důsledku zablokování čaker.

Čaje