olivový olej

V dnešní době se zdravá výživa skloňuje – nejen v mediálním prostoru – stále častěji. Některé pokrmy k ní takřka neodmyslitelně patří, byť i ten nejpřísnější výživový poradce občas jistě umožní trochu hřešit. Olivový olej je na italských nebo řeckých stolech snad už odjakživa, ale cestu do naší kuchyně si musel složitě probojovávat. Zdravá výživa již pronikla i do českých domácností, a tak se olivový olej stává běžnou součástí naší kuchyně. Pokud zvolíte prémiový olivový olej užijete si nejen jeho výtečnou chuť, ale také aroma a stranou nesmí zůstat ani přínos pro zdraví, jenž poznáte už za poměrně krátký čas…

 Nahradit máslo a slunečnicový olej aneb zkuste to jinak

Extra panenský olivový olej snižuje riziko rozvoje Alzheimerovy choroby, napomůže odbourávání „zlého“ cholesterolu, poradí si se zvýšeným krevním tlakem. Olivový olej je nezbytným přítelem každého, kdo to myslí se zdravou výživou opravdu vážně. A pozor, hodí se nejen na zeleninové saláty, ale také pro masitou stravu, ať už jde o steaky nebo různé rybí speciality.

Kombinovat jej můžete i s čokoládovým dortem, těstovinovým salátem nebo třeba různými druhy sýrů. Samozřejmě je pravdou, že záleží i na odrůdě, protože ne každý olej je zcela univerzální. Když si ale dobře vyberete, potěšíte chuťové pohárky, rodinu při narozeninové oslavě, a ve finále i své zdraví. Olivový olej Chiavalon nabídne pět různých variant, které se hodí nejen do studené kuchyně. Olivové háje kolem chorvatského městečka Vodnjan můžete navštívit i během dovolené na Istrii a přesvědčit se, že zdejší pláně nabídnou spoustu slunce a pohody.

Vyzkoušejte originální recepty pro každou příležitost

Hodláte své hosty uctít něčím opravdu speciálním? Možná olivový olej už znají, ale zdravé recepty z vaší dílny si budou chtít brzy opsat do své domácí kuchařky. Kombinace s tuňákem, originální bruschettou, krevetami a mozzarellou jsou jen pomyslnou špičkou ledovce. Rizota, houbové polévky a luštěniny jsou ve spojení s olivovým olejem také velmi příjemným menu, kterému neodolají ani ti největší z řad gurmánů…

Log in to comment