Rohlík versus chleba
"/>
× Diskuze a fórum o zdravém životním stylu

Rohlík versus chleba

Více
#1 od jerryna
obyčejný rohlík jsem neměla asi dva roky a vůbec mi nechybí :) místo toho si dám raději v menší míře chléb nebo celozrnné pečivo, ale opravdu celozrnné a ne jen dobarvené karamelem. Navíc vyhnout se uplně mraženým polotovarům, někde jsem četla, že jsou i karcinogenní (ale nechci rozpiplávat davové šílenství :silly: ). Navíc rohlíky, které se nespotřebují jsou dováženy zpět do pekárny a používají se na "čerstvé" rohlíky. Takže vlastně nejíme ani čerstvé pečivo, ale již několikrát upečené, dovezené do obchodu, odvezené z obchodu, rozmočené a znovu upečené ...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od mss
Já se rohlíky už úplně odnaučila jíst. Myslím tedy ty klasické rohlíky. Co jsem přešla na zdravější způsob života, tak jsou to samé zdravé cereální „rohlíky“ a všelijaké názvy, které někdy ani nejdou pořádně vyslovit. :-D Přesto ale dám přednost chlebu. Ten si občas dám, i když raději ten tmavý, cereální…

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#3 od manufaktura
A taky mi vrtá hlavou, jak se pečivo na chleba a na rohlíky liší, je to úplně něco jiného, nebo mají stejný základ těsta a pak se jenom v určité fázi liší, co do čeho dám? Nikdy jsem po tom nepátrala, ale protože je prý chleba lepší, tak bych to ráda věděla.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#4 od manufaktura
Co máte radši, chleba, nebo rohlík? Já mám ráda i chleba i rohlíky. Ale když je rohlík čerstvý, je neodolatelný. Ale slyšela jsem, že právě rohlíky nejsou tak zdravé, respektive jsou méně prospěšně než chleba. V čem přesně, nevíte?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.