Máte rádi česnek
"/>
× Diskuze a fórum o zdravém životním stylu

Máte rádi česnek

Více
#1 od jerryna
česnek přidávám snad do každého jídla - kromě buchet samozřejmě. Je velice zdravý a chutný. Se zápachem, jak tu někdo píše problém být může. Já to řeším tak, že po každém jídle si čistím zuby a je po zápachu. Samozřejmě to nesmím s dávkou přehnat, to by nepomohlo ani kýbl zubní pasty.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#2 od mss
Já česnek přidávám snad do všeho. Samozřejmě slaného! :-D Nejlepší je samozřejmě ten čerstvý, ale když ten není tak využívám i ten granulovaný nebo nejčastěji úplně pomletý. Je to nepostradatelný společník při vaření. Některá jídla si bez něj ani nedokážu představit.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#3 od Alena
Já si bez česneku neumim představit živit a už vůbec ne nachlazení. Česnek je přírodní zázrak

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#4 od Schwabka
Ono při té rýmě je to spíš jednorázovka, že ti protáhne nos, když ho jíš. Dlouhodobě, když mám třeba při chřipce ucpaný nos, používám eukalyptový olejíček do aromalampy. Už jsem to tu někde psala. To je pak po ucpaném nose raz dva a bez chemie a relativně levně.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#5 od manufaktura

Schwabka napsal: Když to tak píšeš, tak je to pravda, že i česnek může způsobit bolehlav. Taky se mi to stalo. Ale zase je docela dobrý třeba při rýmě, to hezky protáhne. Pravda, nesmí se to přehnat, aby to nebylo kontraproduktivní.

S tím bolehlavem je to pravda, už se mi to stalo minulý rok, co jsem připravovala česnekovou pastu, ale někteří lidé jsou nepoučitelní, že? A při rýmě česnek opravdu pomáhá? S tím budu v případě rýmy počítat, díky za dobrý tip. Jak často ho pak jíš?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#6 od Schwabka
Když to tak píšeš, tak je to pravda, že i česnek může způsobit bolehlav. Taky se mi to stalo. Ale zase je docela dobrý třeba při rýmě, to hezky protáhne. Pravda, nesmí se to přehnat, aby to nebylo kontraproduktivní.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#7 od manufaktura

Schwabka napsal: Já česnek mám ráda, i když potom 2 dny nemůžu na nikoho mluvit, když si dám třeba topinky. Pasta je zajímavý recept, dá se použít něco jiného místo toho sádla? Taky mi chutná zavařený česnek.


Česnek je moc zdravá dobrůtka, ale včera jsem to s ním asi přehnala a bolela mě dnes celý den hlava, už se mi to párkrát stalo, takže pozor na to. Také by se neměl jíst na noc, je moc těžký. S tím dechem to řeším tak, že si ho dávám, když mám volno nebo o víkendu.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
#8 od Schwabka
Já česnek mám ráda, i když potom 2 dny nemůžu na nikoho mluvit, když si dám třeba topinky. Pasta je zajímavý recept, dá se použít něco jiného místo toho sádla? Taky mi chutná zavařený česnek.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#9 od manufaktura

manufaktura napsal: Mimochodem česnekovou pastu si tvoříme poslední dva roky, aby nám česnek netrouchnivěl. Takže oloupete půl kila česneku, propasírujete ho, dáte do 20 dag sádla a dáte 10 dag soli. Pak to mírně povaříte a dáte do sklenice. V lednici vám vydrží celý rok.


Jenom pozor na to, když ji budete někam přidávat, je velice slaná, takže už nesolte. Letos jsme to zkoušeli s méně česnkem, tak snad se nám v lednici nepokazí, to by byla škoda.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#10 od manufaktura
Mimochodem česnekovou pastu si tvoříme poslední dva roky, aby nám česnek netrouchnivěl. Takže oloupete půl kila česneku, propasírujete ho, dáte do 20 dag sádla a dáte 10 dag soli. Pak to mírně povaříte a dáte do sklenice. V lednici vám vydrží celý rok.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • manufaktura
  • Autor tématu
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#11 od manufaktura
Já i můj muž máme česnek rádi, takže není problém ho zakomponovat do salátů nebo si na chleba namazat česnekovou pastu, kterou si doma vyrábíme. Jak jste na tom vy - holdujete česneku?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.