× Diskuze a fórum o zdravém životním stylu

Máte rádi česnek

Více
#1 od jerryna
jerryna odpvěděl/a: Máte rádi česnek
česnek přidávám snad do každého jídla - kromě buchet samozřejmě. Je velice zdravý a chutný. Se zápachem, jak tu někdo píše problém být může. Já to řeším tak, že po každém jídle si čistím zuby a je po zápachu. Samozřejmě to nesmím s dávkou přehnat, to by nepomohlo ani kýbl zubní pasty.

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.

Více
#2 od mss
mss odpvěděl/a: Máte rádi česnek
Já česnek přidávám snad do všeho. Samozřejmě slaného! :-D Nejlepší je samozřejmě ten čerstvý, ale když ten není tak využívám i ten granulovaný nebo nejčastěji úplně pomletý. Je to nepostradatelný společník při vaření. Některá jídla si bez něj ani nedokážu představit.

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.

Více
#3 od Alena
Alena odpvěděl/a: Máte rádi česnek
Já si bez česneku neumim představit živit a už vůbec ne nachlazení. Česnek je přírodní zázrak

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.

Více
#4 od Schwabka
Schwabka odpvěděl/a: Máte rádi česnek
Ono při té rýmě je to spíš jednorázovka, že ti protáhne nos, když ho jíš. Dlouhodobě, když mám třeba při chřipce ucpaný nos, používám eukalyptový olejíček do aromalampy. Už jsem to tu někde psala. To je pak po ucpaném nose raz dva a bez chemie a relativně levně.

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Topic Author
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#5 od manufaktura
manufaktura odpvěděl/a: Máte rádi česnek

Schwabka napsal: Když to tak píšeš, tak je to pravda, že i česnek může způsobit bolehlav. Taky se mi to stalo. Ale zase je docela dobrý třeba při rýmě, to hezky protáhne. Pravda, nesmí se to přehnat, aby to nebylo kontraproduktivní.

S tím bolehlavem je to pravda, už se mi to stalo minulý rok, co jsem připravovala česnekovou pastu, ale někteří lidé jsou nepoučitelní, že? A při rýmě česnek opravdu pomáhá? S tím budu v případě rýmy počítat, díky za dobrý tip. Jak často ho pak jíš?

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.

Více
#6 od Schwabka
Schwabka odpvěděl/a: Máte rádi česnek
Když to tak píšeš, tak je to pravda, že i česnek může způsobit bolehlav. Taky se mi to stalo. Ale zase je docela dobrý třeba při rýmě, to hezky protáhne. Pravda, nesmí se to přehnat, aby to nebylo kontraproduktivní.

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Topic Author
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#7 od manufaktura
manufaktura odpvěděl/a: Máte rádi česnek

Schwabka napsal: Já česnek mám ráda, i když potom 2 dny nemůžu na nikoho mluvit, když si dám třeba topinky. Pasta je zajímavý recept, dá se použít něco jiného místo toho sádla? Taky mi chutná zavařený česnek.


Česnek je moc zdravá dobrůtka, ale včera jsem to s ním asi přehnala a bolela mě dnes celý den hlava, už se mi to párkrát stalo, takže pozor na to. Také by se neměl jíst na noc, je moc těžký. S tím dechem to řeším tak, že si ho dávám, když mám volno nebo o víkendu.

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.

Více
#8 od Schwabka
Schwabka odpvěděl/a: Máte rádi česnek
Já česnek mám ráda, i když potom 2 dny nemůžu na nikoho mluvit, když si dám třeba topinky. Pasta je zajímavý recept, dá se použít něco jiného místo toho sádla? Taky mi chutná zavařený česnek.

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Topic Author
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#9 od manufaktura
manufaktura odpvěděl/a: Máte rádi česnek

manufaktura napsal: Mimochodem česnekovou pastu si tvoříme poslední dva roky, aby nám česnek netrouchnivěl. Takže oloupete půl kila česneku, propasírujete ho, dáte do 20 dag sádla a dáte 10 dag soli. Pak to mírně povaříte a dáte do sklenice. V lednici vám vydrží celý rok.


Jenom pozor na to, když ji budete někam přidávat, je velice slaná, takže už nesolte. Letos jsme to zkoušeli s méně česnkem, tak snad se nám v lednici nepokazí, to by byla škoda.

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Topic Author
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#10 od manufaktura
manufaktura odpvěděl/a: Máte rádi česnek
Mimochodem česnekovou pastu si tvoříme poslední dva roky, aby nám česnek netrouchnivěl. Takže oloupete půl kila česneku, propasírujete ho, dáte do 20 dag sádla a dáte 10 dag soli. Pak to mírně povaříte a dáte do sklenice. V lednici vám vydrží celý rok.

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.

  • manufaktura
  • Avatar uživatele manufaktura Topic Author
  • Offline
  • SUPER SPECIALISTA
  • SUPER SPECIALISTA
Více
#11 od manufaktura
manufaktura created the topic: Máte rádi česnek
Já i můj muž máme česnek rádi, takže není problém ho zakomponovat do salátů nebo si na chleba namazat česnekovou pastu, kterou si doma vyrábíme. Jak jste na tom vy - holdujete česneku?

Please Přihlásit se or Vytvořit účet to join the conversation.