Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy, které předčí vaše očekávání

 Mnoho lidí kupuje krabicové džusy v přesvědčení, že dělají pro své zdraví jen to nejlepší. Jsou však opravdu prospěšné našemu zdraví? Pojďme se jim trochu podívat pod víčko…

 

Kupované ovocné šťávy a džusy: vitamíny nečekejte

Regály v supermarketech jsou plné ovocných, případně zeleninových šťáv, které lákají na vysoký podíl ovoce a zeleniny a slibují snadný příjem vitamínů. Ovšem to je třeba brát opravdu s rezervou, neboť se v drtivé většině případů jedná o šťávy vyrobené z tepelně zpracovaného koncentrátu, který je zbaven veškerých přírodních vitamínů. Jistě, mnohdy jsou šťávy obohaceny o vitamín C v umělé formě, ale jeho prospěšnost pro lidský organismus je značně diskutabilní. Ve výsledku se tak jedná o předraženou sladkou šťávu, která ve vašem těle napáchá více škody než užitku a může přispět k vážným zdravotním problémům. Proč si tedy nepřipravovat čerstvé ovocné a zeleninové šťávy nejvyšší kvality?

Nekonečná škála chutí i barev

Vertikální šnekový odšťavňovač si hravě poradí s většinou druhů ovoce i zeleniny, včetně zeleniny listové a kořenové. Každé ráno si tak budete moci připravit vitamíny nabitý nápoj, po kterém se budete cítit plní energie a budete připraveni lépe čelit nachlazením a virózám, ale i pracovnímu stresu. Hotovou ovocnou nebo zeleninovou šťávu je možné skladovat v chladničce do druhého dne, a tak si ji můžete připravit na ráno už večer.

Každá ovocná nebo zeleninová šťáva bude mít jinou chuť, záleží jen na vás, jaké suroviny zrovna použijete. Nebojte se vytvářet nezvyklé kombinace, exotické druhy ovoce si budou například překvapivě dobře rozumět s listovou zeleninou a podobně. Možností je zkrátka mnoho, vhodné samozřejmě je co nejvíce využívat sezónní ovoce a zeleninu.

Šnekové vertikální odšťavňovače, které nabízí e-shop Přístroje pro zdraví, je možné použít v domácnosti i komerčním provozu. Získají si vás snadnou údržbou i jednoduchou obsluhou a také kvalitou, která předurčuje odšťavňovače ke skutečně dlouholetému používání.

 

Log in to comment